Wat weet Feyenoorder Yoeri Kievits eigenlijk wel over de PSV-fans?


“De mannen die vooraan staan”, is een boek geschreven door Feyenoord-fan Yoeri Kievits en is de opvolger van zijn bestseller “Rotterdam Hooligan”. Kievits praat niet met PSV’ers in zijn boek, maar denkt er wel van alles over te weten. Hij vindt De Kruyff min of meer arrogant overkomen omdat hij, in een boek genaamd “Hooligans” van Paul Vos, tot drie keer toe claimt Feyenoord te hebben weggeslagen.

Wij vinden dat je, juist als schrijver van een boek, de jongens zelf aan het woord moet laten komen en niet dingen van horen zeggen moet publiceren. Kievits had ook met anderen van PSV contact kunnen leggen als hij niet per se met De Kruyff wilde praten. 
Bluffen als een Hagenees, wordt ook over de Kruyff gezegd. Nou wij kunnen jullie vertellen, hij is geen bluffer maar een gast waar je van op aan kunt! Er werden nog meer namen genoemd van “topboys” van PSV van vroeger zoals Funke en kale Frits, maar de naam van Coensen had er ook gerust bij mogen, dan wel moeten staan. De inmiddels 50-plussers Coensen en kale Frits hebben rond de jaren 90 in Rotterdam rond wedstrijden van het Nederlands elftal en Feyenoord ook laten zien wie ze waren en hadden goede contacten met de oude harde kern van Feyenoord. 

 

Verder schrijft Kievits dat de beruchte Elvis Bende uit Eindhoven, die meermaals in het boek wordt genoemd, van voor de tijd van Kruyff, Funke en kale Frits was. Op de foto’s op deze pagina is echter Frits, die wat ouder is als Kruyff en Funke, te zien als eentje van de beruchte bende van eind jaren 70 (Frits beschikte toen nog over een kuif). Dat er onder de Elvis Bende-leden veel PSV-fans waren, maakt ook duidelijk waarom ze vroeger met de L-siders meevochten.
En ja, vaak viel een rock-’n-roll meeting samen met een wedstrijd van Feyenoord in Eindhoven. Helaas viel de Elvis Bende rond het geboortejaar van Kievits door verschillende omstandigheden uit elkaar. 
Toch hebben nog veel jongens, inmiddels mannen, van de Elvis Bende tot op de dag van vandaag nog goede contacten met elkaar, al is dat in het verleden weleens anders geweest. Af en toe wordt er zelfs nog een reünie gehouden voorzien van de nodige rock-‘n-roll. Er kan dan nog weleens een asbakje of iets dergelijks door de lucht vliegen…

 

Gelukkig komen er in het boek wel veel fans van andere clubs aan het woord en is het voor de fanatieke fan toch leuk om te lezen.


Foto 1 (boven): Frits als eentje van de Elvis Bende (1978)

Foto 2: Frits (r) met Elvis Bende-leider Red Elvis (Rooie Frans) (1978)

Foto 3: Overzee naar rock-'n-roll meeting Engeland (Caistor, 1979)

Foto 4: Frits (r) met Red Elvis (Rooie Frans), de slijtage aan de mannen is al goed zichtbaar, haha

Foto 5: reünie 2014Wat weet Feyenoorder Yoeri Kievits eigenlijk wel over de PSV-fans? Wat weet Feyenoorder Yoeri Kievits eigenlijk wel over de PSV-fans? Wat weet Feyenoorder Yoeri Kievits eigenlijk wel over de PSV-fans? Wat weet Feyenoorder Yoeri Kievits eigenlijk wel over de PSV-fans?
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united