Wanprestatie PSV tegen de nummer laatst RKC


Doordat NEC een punt had gepakt tegen Go Ahead Eagles, begon RKC Waalwijk aan de wedstrijd tegen PSV als de nummer laatst.

Bij PSV haakte huurling Ruiz af, hij was nog niet hersteld van zijn blessure. In zijn plaats begon Narsingh.
Het eerste echte gevaar kwam na zeven minuten door RKC. Schet speelde Arias uit, maar zijn schot ging naast. Het eerste gevaar van PSV kwam na 14 minuten door een vrije trap van Depay. Zijn schot werd door doelman Seda weg gebokst. Drie minuten later schoot Depay de bal recht op Seda af die de bal terug stompte. De bal kwam weer voor de voeten van Depay die nu onbesuisd overschoot. Een paar minuten later draaide Locadia goed van zijn man weg, maar zijn schot van buiten de 16 meter was een makkelijke prooi voor Seda. Nadat Schaars de bal had overgeschoten kreeg Locadia weer een kans door knap weg te draaien, maar nu ging zijn schot naast.  Hiena kreeg RKC een grote kans toen Duits Schet wegstuurde. Weer werd Arias gepasseerd, maar Zoet redde bekwaam met de voet. De rebound die volgde werd over het PSV-doel geschoten. In de 30ste minuut krulde Depay een bal die op de lat viel en overging.  Hierna kreeg RKC’er Schet  een grote kans, maar Bruma blokte het schot waarna Zoet de bal kon oprapen. De ruststand was 0-0 en dat mocht PSV zich het meest aanrekenen. RKC deed de eerste helft niet veel onder voor PSV en dat moet niet kunnen.

 

De tweede helft was 5 minuten oud toen Locadia op doel schoot, maar doelman Seda redde wederom. Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Arias staat op eigen helft te slapen en Schaars laat zich in de 16 meter kinderlijk eenvoudig uitspelen door Sno die de bal door de benen van Zoet  in het doel schiet. Hierna volgen wat schoten van afstand die niets voor PSV opleverden. In de 66ste minuut zorgde een scrimmage voor het doel van RKC voor veel gevaar, maar de bal wilde niet in het doel. Drie minuten later kreeg Depay een grote kans na een prima pass van Narsingh, maar hij schoot via een RKC’er over. Scheids Nijhuis was de corner ontgaan die hij eigenlijk moest geven. Niet dat dat waarschijnlijk wat zou hebben opgeleverd want PSV had al veel corners verprutst. Even later gaf Depay een uitstekende pass op Maher, maar die schoot te slap in zodat Seda kon redden. Hierna, met nog een kwartier te spelen, volgde een dubbele wissel, Bakkali en Jozefzoon losten Narsingh en Maher af. 
Er volgde meteen een uitbraak van RKC, Sno mocht vrij opkomen, maar gelukkig schoot hij onbesuisd over.  Ondanks de wissels veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef PSV door het drukbevolkte midden spelen i.p.v. dat ze het over de vleugels probeerden. In blessuretijd werd het nog erger voor PSV, Sno haalde weer de trekker over.

 

De trainingsweken zonder midweekse wedstrijden, die trainer Cocu zo graag had, werken ook niet in het voordeel van PSV. Tja, Phillip, misschien is het beter om op te stappen! Een held als voetballer, een slemiel als trainer.

 

Opstellingen
RKC Waalwijk: Seda, Lamey, Van Hoevelen, Gouano, Amieux , Castelen (De Ridder/71), Anderson (Jungschläger/77), Sno, Duits, Schet, Joachim (Beauguel/86)

 

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Park, Maher (Bakkali/75), Schaars, Narsingh (Jozefzoon/75), Locadia, DepayWanprestatie PSV tegen de nummer laatst RKC Wanprestatie PSV tegen de nummer laatst RKC Wanprestatie PSV tegen de nummer laatst RKC Wanprestatie PSV tegen de nummer laatst RKC
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united