Waardig afscheid voor Harrie van Kemenade


Kantinebeheerder Harrie van Kemenade, die afgelopen vrijdag 4 april op 79-jarige leeftijd overleed, heeft een waardig afscheid gekregen. De plechtige uitvaartdienst werd in de kerk van zijn geboortedorp Acht, wat inmiddels bij Eindhoven hoort, gehouden. Harrie, die veel respect had, zorgde ervoor dat de kerk afgeladen vol was. Voor velen was geen zitplaats, zij bleven staan, terwijl anderen de dienst buiten op een scherm volgden.

 

Er waren veel bekenden uit de PSV-familie. Onder hen ook veel oud-PSV’ers. Het was een wat andere dienst dan je in de kerk zou verwachten. Er was geen koor, er werd muziek gedraaid. Een deel van zijn levensloop werd om de beurt voorgelezen door zijn 4 kinderen. Zijn kleinkinderen staken kaarsen aan en achter in de kerk werd een kruisje ter nagedachtenis opgehangen door twee kleindochters.

 

Harrie, die heel zijn leven hard gewerkt heeft, stond ook bekend om zijn humor. Op Herdgang zei hij bijvoorbeeld tegen de spelers: “Als ik mijn sigaartje rook, vind ik het niet erg als jullie eten” of tegen Hiddink toen die over een rookverbod op De Herdgang begon: “Guusje, Guusje, ook jij bent slechts een passant”. Tegen een medewerkster die in de keuken vleeswaren stond te snijden zei hij toen ie achter haar stond: “vrouwke, pas op dat je dadelijk niet een sneetje meer hebt”.

 

Harrie, RESPECT!Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united