PSV wint oefenduel van Lokomotiv Plovdiv


PSV speelde donderdagavond (18.00u Ned.tijd) tijdens het trainingskamp op Gran Canaria tegen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv. Op dit moment staat Lokomotiv op een derde plaats in de Bulgaarse competitie. Het doorgaan van de wedstrijd hing nog aan een zijden draadje omdat er noodweer in Maspalomas was voorspeld. Deze wedstrijd is een onderdeel van het XXIX Torneo internacional de Fútbol Maspalomas 2014.

In datzelfde toernooi won FC Augsburg woensdag met 3-1 zege van Shanghai East Asia.
Het toernooi in Maspalomas wordt dit jaar voor de 29ste keer georganiseerd. PSV won het toernooi als eerste in 1984. Ook in 1985 namen ze de trofee mee naar Eindhoven en in 2000 was PSV voor de derde keer winnaar.


PSV begon niet in haar sterkste opstelling tegen Lokomotiv Plovdiv. De complete achterhoede telde andere spelers.
Na twee actie’s van Bakkali, die niets opleverde, schoot PSV’er Maher in de 10de minuut voor het eerst op doel. Even later kreeg Locadia een kans na voorbereidend werk van Bakkali. Zijn inzet ging in het zijnet. Tien minuten later kreeg PSV twee hoekschoppen die niets opleverden. PSV bleef in een te laag tempo spelen en liet de Bulgaren ook af en toe het spel maken. Dit leverde de eerste kans op na 25 minuten. Een lange bal werd door een Bulgaar ingekopt, maar de bal ging via de arm van Tamata naast het doel. Dit leverde gelukkig voor ons geen strafschop op, maar een hoekschop.
Hierna zorgde Bakkali weer voor gevaar, zijn knappe actie naar binnen eindigde met een schot naast het doel. Toch is het PSV dat zeven minuten voor de pauze op voorsprong komt. Narsingh kan de bal vanaf een paar meter in het doel tikken na geklungel van twee Bulgaarse verdedigers.

PSV begon de tweede helft met drie wissels. Hiljemark, Willems en Jozefzoon waren de vervangers van Schaars, Locadia en Tamata. PSV begon ook de tweede helft in een te laag tempo. Er werd ook onnodig balverlies geleden, iets wat de Bulgaarse tegenstander ook overkwam. Een van de foute passes van PSV leverde na een kwartier spelen een kansje op voor de Bulgaren, maar Tyton was op tijd uit zijn doel om het gevaar te onderscheppen.
Meteen hierna bracht trainer Cocu weer twee wissels. Vloet kwam voor Park en Bruma voor Hendrix. Hierna zette PSV een mooie aanval op via Narsingh die Bakkali een voorzet liet geven op de vrijstaande Jozefzoon die de bal in het doel liep. Meteen hierna kwam Narsingh net een metertje te kort om te scoren na een dieptepass. Met nog een kwartier te gaan kwam Depay in het veld voor Narsingh. Hij had slechts vijf minuten nodig om de 3-0 te maken.


Zaterdag wacht voor PSV de finale tegen het Duitse FC Augsburg. Bij de Duitse club speelt Paul Verhaegh die nog bij PSV in de jeugd speelde.


Opstelling PSV:
Tyton, Tamata, Koch, Hendrix, Brenet, Maher, Schaars, Park, Bakkali, Locadia en Narsingh.PSV wint oefenduel van Lokomotiv Plovdiv PSV wint oefenduel van Lokomotiv Plovdiv
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united