PSV wint in Deventer na superieure tweede helft


Ruim 18 jaar geleden, op 20 december 1995, speelde PSV voor het laatst tegen de Go Ahead Eagles. Toen werd het op de Adelaarshorst een gemakkelijke 0-5 overwinning.
Deze carnavalszaterdag in 2014 was het team van PSV op één plaats gewijzigd. Bruma was geschorst waardoor Zanka zijn plaats in het verdedigingscentrum overnam. Bij Go Ahead Eagles was Vriends geschorst en waren Cummins en Krijns geblesseerd.

 

Ik dacht wat een lulverhaal, maar niets was minder waar. De wedstrijd was nog geen minuut oud of de Eagles leidden al. Op rechts, op het randje van buitenspel, begon Go Ahead de eerste aanval van de wedstrijd. Er werd een voorzet gegeven en Antonia, die uit de rug van Willems wegliep kon simpel binnentikken. PSV leek even aangeslagen, maar herpakte zich snel. PSV nam het initiatief over, had veel balbezit, maar creëerden geen kansen. Terwijl we wachten op de eerste kans voor PSV begint Go Ahead aan een counter. Schaars wordt voorbij gelopen door de veel snellere Rijsdijk die, in plaats van op doel te schieten, de bal breed legt naar Falkenburg. Na een aarzeling weet hij de bal toch in het doel te schieten.

Enkele minuten later draait Houtkoop bij Arias weg en schiet in de handen van doelman Zoet. Hierna volgde weer een schot van Türüc na goed voorbereidend werk van Overgoor. Weer stond Zoet op de goede plaats. Hierna moest Zoet  handelend optreden door op tijd uit zijn doel te rennen om de bal buiten te schoppen. Een paar minuten later liep Rijsdijk Schaars weer voorbij en  ging alleen op Zoet af, maar die voorkwam met een schitterende redding een blamage. Een beetje gevaar kwam van PSV door een foutje van Schmidt die de bal miste, maar doelman Andersen was snel uit zijn doel. Net voor de pauze probeerde Depay het met een schot van afstand, maar dat schot ging ruim over. In blessuretijd kon Ruiz nog op doel koppen, na een voorzet van Arias, maar de bal was te zacht om doelman Andersen te verschalken.


Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Bij PSV had ik toch wel een of twee wijzigingen verwacht,  want het liep helemaal niet in de eerste helft.

De tweede helft was amper 3 minuten oud toen Falkenburg een grote kans op de 3-0 kreeg, maar gelukkig voor ons kopte hij in kansrijke positie naast. Een minuut later was PSV terug in de wedstrijd toen Depay de bal van buiten het strafschopgebied in het Deventer doel knalde. PSV werd na de tegentreffer sterker wat leidde tot een gestrande actie van Depay, een schot over van Locadia en een vrijetrap van Depay net naast. In de 67ste minuut komt PSV verdiend op 2-2. Park neemt de bal met zijn borst mee het strafschopgebied in, tikt hem daarna iets te ver voor zich uit, maar de bal komt alsnog voor de voeten van Locadia die de bal zonder na te denken in het doel schiet. Een paar minuten na het doelpunt verlaat Locadia het speelveld voor Matavz.

Een kwartier voor tijd kreeg Willems een kans na goed voorbereidend werk van Ruiz, maar Andersen pakt het schot. Wat later krijgt Ruiz een kans, maar de bal gaat hoog over. Depay probeert het ook nog met een vrijetrap van de zijkant, maar ook nu is Andersen een sta in de weg. In deze fase ziet Go Ahead een doelpunt terecht worden afgekeurd door buitenspel. In de laatste minuut van de wedstrijd komt PSV op 2-3. Arias snelt zijn tegenstander voorbij en diens voorzet wordt door Ruiz in het doel geschoten. Maher had nog de kans op 2-4, maar hij schoot in kansrijke positie onbesuisd over. Alaaf!


Opstellingen

Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Amevor, Van der Linden, Schenk (Haps/75), Rijsdijk (Kolder/72), Overgoor, Türüc, Antonia (Godee/84), Falkenburg, Houtkoop

 

PSV: Zoet, Arias, Zanka, Rekik, Willems, Park (Maher/76), Schaars, Hiljemark, Ruiz, Locadia (Matavz/70), DepayPSV wint in Deventer na superieure tweede helft PSV wint in Deventer na superieure tweede helft PSV wint in Deventer na superieure tweede helft PSV wint in Deventer na superieure tweede helft PSV wint in Deventer na superieure tweede helft
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united