PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant


PSV heeft afgelopen week nog geen versterkingen gehaald. Defour ging uiteindelijk naar een andere club, want als je de hand op de knip houdt wil je niet kopen. Maar we hebben wel WIFI, wat wel geld mag kosten, in het stadion. Nu zullen de critici onder ons zeggen, “het voetbal is niet om aan te zien, dus kunnen we ons vermaken door te gaan appen of spelletjes op de smartphones te doen als er toch niets te zien is”. Volgens mij komen we toch nog altijd voor het voetbal naar het stadion!

 

De eerste mogelijkheid van PSV kwam na 3 minuten uit een hoekschop. NAC-doelman Ten Rouwelaar bokste de bal maar half weg, waarna Depay de bal over het doel schoot. Hierna kreeg PSV nog een mogelijkheid, die niets opleverde, na een knappe pass buitenkantrechts van Maher. NAC kreeg ook een mogelijk, na slecht verdedigen, maar gelukkig gingen ze er te slordig mee om. In de 15de minuuut schoot NAC op doel, maar Zoet redde bekwaam. In de 22ste minuut wordt het dan 1-0. Depay speelt zich op rechts vrij en speelt de bal richting het strafschopgebied waar De Jong over de bal stapt en Wijnaldum de bal oppikt en die in de hoek plaatst. Dat doelpunt viel precies op tijd, want NAC begon brutaal mee te voetballen. Vier minuten later valt de 2-0. Na een pass van Depay geeft Arias een voorzet die door Damcevski in eigen doel wordt geschoten. Daarvoor onze hartelijke dank!

 

In de 30ste minuut krijgt NAC een penalty na slecht verdedigen van Arias, die zijn tegenstander aan de verkeerde kant liep te dekken en ten val brengt. De penalty werd door Tighadouini knap in de hoek geplaatst en liet Zoet kansloos.  NAC bleef voetballen en 2x krulde Tighadouini de bal richting het PSV-doel. De eerste inzet ging naast, de tweede werd door Zoet tot hoekschop verwerkt. Net voor de pauze liet Arias zich aftroeven door Boateng die via een PSV-been naast schoot. Met 2-1 werd de rust bereikt. Een ideaal moment voor de technische staf om de puntjes op de i te zetten, want PSV gaf te veel weg.

 

Na de pauze was Tamata vervangen door Brenet. Bij NAC werd na 4 minuten smaakmaker Tighadouini, die geblesseerd was, vervangen. Onbegrijpelijk dat PSV zo’n voetballer nooit gescout heeft, die kan het nog ver gaan brengen in de voetballerij. De eerste grote kans was voor NAC, maar weer redde Zoet. Gelukkig maakte Depay enkele minuten later de 3-1 uit een vrijetrap. Hij krulde de bal van net buiten de 16 met rechts knap in het doel. Meteen na 3-1 werd het 4-1 door een prachtig doelpunt van Locadia. Met een mooie voetbeweging (zie foto) ging de bal in de linker kruising. Een paar minuten later was het uit een aanval over een paar schijven zelfs 5-1 door Wijnaldum. Dit was de mooiste aanval van de avond, vind ik.

 

Hierna zakte het spel van PSV weer in en kreeg NAC een paar kleine kansjes. In de 74ste minuut werd het 6-1 door weer een prachtige vrijetrap langs de muur van Depay. Hopelijk zitten er geen scouts voor hem op de tribune, want anders houden we hem niet in Eindhoven. Een counter van PSV leverde weer een grote kans op, maar Wijnaldum probeerde het met een stift terwijl afgeven aan De Jong een betere optie was geweest.

 

De wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning, maar er is nog genoeg te doen voor de technische staf. Zondag a.s. is de topper in Amsterdam en dan zullen we zien waar PSV zonder versterkingen staat. Tussendoor moeten we ook nog a.s. donderdag thuis voor de Europa League.

 

Opstellingen
PSV: Zoet, Arias (Hendrix/73), Bruma, Rekik, Tamata (Brenet/46), Wijnaldum (Vloet/79), Hiljemark, Maher, Locadia, De Jong, Depay

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux, Falkenburg, De Kamps, Matic, Hooi (Seuntjens/69), Boateng, Tighadouini (Sarpong/49)PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant PSV tegen NAC Breda weer de betere van Brabant
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united