PSV passeert Labyad en co


“PSV-fans zijn zielig”; aldus Vitesse-speler Labyad in een landelijk dagblad, doordat hij vorig speelweekend tijdens Vitesse - PSV door de PSV-fans constant werd uitgefloten. Dit naar aanleiding dat hij bij PSV zijn contract niet verlengde en met eurotekens in zijn ogen voor het grote geld bij Sporting Lissabon koos. Dat hij daar mislukte is inmiddels wel bekend. Niets is er dan toch mooier dat je een wedstrijd later Vitesse, dat in Groningen verloor, op de ranglijst passeert door Roda JC in het Philips Stadion te verslaan.

 

 

Brenet verving de geschorste Willems op links. Dit pakte bepaald niet goed uit, want al het gevaar van Roda in de eerste helft kwam over die kant. Ook de tweede helft speelde Brenet niet goed op de voor hem onwennige positie.
In de veertiende minuut kwam PSV verdiend op een 1-0 voorsprong. Arias gaf de bal op Park die met een steekpassje Locadia bediende die de bal in het Limburgse doel schoot. Hierna had Ruiz de kans op 2-0 na een prima pass van Depay maar hij mikte net naast het doel. Een minuutje later liep Depay zich vast in het strafschopgebied terwijl er meer in had gezeten als hij de bal had afgespeeld. In de 29ste minuut kreeg Arias een kans na weer een prima pass van Depay. Arias nam de bal direct die door de doelman tot corner werd verwerkt. Een minuut later speelde Depay Locadia aan, maar in plaats van de bal aan te nemen probeerde hij het direct. De doelpoging ging naast.

 

Roda JC kreeg na ruim een half uur een grote kans na een counter, maar het vizier van Fledderus stond niet op scherp. Even later werd Fledderus weer gevaarlijk, maar gelukkig leverde het ook nu niets op. Hierna volgde nog een schot op het doel van Zoet en in de 40ste minuut viel zowaar de gelijkmaker. Paulissen scoorde zijn eerste goal in de eredivisie uitgerekend tegen PSV. Zo zie je maar, zelf kansen missen, verslappen en de tegenstander slaat toe. Hierna had Paulissen zijn tweede kunnen scoren, nadat hij Bruma door de benen speelde, maar gelukkig aarzelde hij te lang. De 1-1 was dan ook de ruststand. Dit kwam voor PSV op tijd zodat ze zich in de pauze weer konden opladen.

 

PSV begon slordig aan de tweede helft. Na drie minuten kreeg Locadia echter een kans, maar zijn halve omhaal miste het doel. Hierna bleef men slordig spelen. In de 60ste minuut schreeuwde heel het Philips Stadion om een strafschop, maar scheidsrechter Makkelie zag niets in de duw van Luickx op Locadia. Enkele minuten later gaat uitblinker Depay weer op avontuur, ziet zijn inzet geblokt, Locadia de rebound missen, maar Ruiz wel scoren. Dit leek geen verlichting voor PSV, want er werd weer regelmatig balverlies geleden. In de 75ste minuut wilde Roda haar breekijzer Demouge in het veld brengen, maar er moest eerst nog een corner genomen worden. Uit deze corner kopte Bruma de 3-1 binnen.

Hierna leek Roda-coach Tomasson het niet meer te zien zitten en haalde zijn belangrijkste spelers naar de kant. Volgende week wacht voor hen het belangrijke degradatieduel tegen RKC Waalwijk.  Negen minuten voor het einde strandde Depay op doelman Kurto.  Hierna kreeg Demouge een kans, maar Bruma gebruikte zijn armen wat van Makkelie mocht. Dit is toch een aandachtpunt voor de technische staf, want Bruma heeft er wel vaker een handje van aan om spelers van de tegenpartij vast te houden. In de 89ste minuut kreeg Depay, die met een masker op speelde, een publiekswissel. Narsingh was zijn vervanger.

 

Opstellingen
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Brenet, Park, Schaars (Maher/69), Hiljemark, Ruiz, Locadia, Depay (Narsingh/89)

 

 

Vitesse: Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Ramos, Van Peppen, Hupperts (Höcher/79), Sutchuin Djoum, Paulissen (Demouge/76), Kali (Bonevacia/81), Fledderus, Donald,PSV passeert Labyad en co PSV passeert Labyad en co PSV passeert Labyad en co PSV passeert Labyad en co PSV passeert Labyad en co
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united