PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX


De zondag begon met een stralend zonnetje. Rond het middaguur een plensbui, maar daarna klaarde het weer op. Tijd om een biertje te gaan drinken in Stadionbar de Aftrap. Na een paar biertjes gedronken te hebben op naar halte stadion alwaar de trein ons op stond te wachten. Via Hilversum reden we naar dat stadion onder de rook van Schiphol. Het is ook altijd wat bij de NS, ook al rijden er maar een paar treincombi’s per seizoen, zij weten dan altijd wel werkzaamheden in te plannen. Ondanks dat PSV nog niet top had gespeeld waren de meesten onder ons toch positief gestemd over een goede afloop. Immers zij zaten toch ook nog in de voorbereiding, al was die van ons al wel wat langer…, of niet, Frits?

 

De wedstrijd werd na een 1-0 achterstand met 1-3 gewonnen dus voelden we ons terecht de baas van Amsterdam! Dat zij zongen “wij zijn kampioen” werd meer uit armoede gedaan, want na de wedstrijd hadden de thuisfans in grote getalen het stadion verlaten ondanks dat hun held Siem de Jong toen afscheid nam. Blijkbaar geldt daar uit het oog, uit het hart.
Na de wedstrijd werden we nauwelijks opgehouden in het uitvak en om 7 over 8 kwamen we aan bij halte stadion. Nog even naar De Aftrap en dan naar huis omdat om 21.50u AJAX-PSV in zijn geheel herhaald werd op FOXsports. Even terugkijken naar de overwinning, maar dan zonder spanning, want het was voor mijn gevoel verdomd spannend geweest.

 

Tijdens de herhaling zag ik nog veel tekortkomingen dus er is nog genoeg werk aan de winkel voor de technische staf. Natuurlijk waren er ook pluspunten en neem ik aan dat het zelfvertrouwen van Luciano Narsingh sinds gisteren flink gegroeid is. Memphis Depay was niet zo nadrukkelijk aanwezig als we van hem gewend zijn, maar was belangrijk met zijn doelpunt. Helaas bracht hij ons nog bijna in gevaar door een mislukte hakbal. Memphis jongen, zulke hakballetjes heb jij niet nodig. Je bent toch al een topper door net als Wijnaldum je contract te verlengen wat ons clubke meer centjes op zal leveren. Hier kunnen andere spelers en ex-spelers een voorbeeld aannemen. 

 

Ook de bijdrage van Luc de Jong was belangrijk. In de media wordt verweten dat hij te weinig scoort, maar meevoetballend toont hij ook gisteren zijn kwaliteiten. Dus Luc, laat de media maar lullen, het gaat goed komen met je! Op het middenveld liet vooral de eerste helft Jorrit Hendrix nog weleens een steekje vallen. In de verdediging was Jetro Willems zichzelf niet, maar speelde Brenet niet slecht. Doelman Zoet was onzeker, maar redde daarentegen toch een paar keer prima. 

 

Terugkijkend kun je nu zeggen dat, hoewel wij ook de nodige kansen misten, we op een gegeven moment van geluk mochten spreken dat het geen 2-0, of na onze voorsprong, 2-2 was geworden.  Maar het gezegde luidt: “zonder geluk vaart niemand wel”.
Zo zag ik dus PSV op een dag 2 keer van Ajax winnen!

 

 

Opstellingen
AJAX: Cillisen, Van Rhijn (Serero/70), Veltman, Moisander, Boilesen (Ligeon/66), Klaassen, Viergever, Blind, El Ghazi (Andersen/50), Sightorsson, Schöne

 

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems (Tamata/53), Maher (Hiljemark/70), Wijnaldum, Hendrix, Narsingh (Jozefzoon/80), De Jong, DepayPSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX PSV op een dag 2 keer zien winnen van AJAX
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united