PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg


Een groot aantal fans zien de Raad van Commissarissen (RVC) van PSV liever achter de geraniums dan als toezichthouders. Dit lieten diezelfde fans afgelopen donderdag  door een spandoek aan de stadionpoort duidelijk merken (zie bericht 7 augustus). Men vindt dat er te weinig is geïnvesteerd in de huidige selectie na het slechte seizoen en het vertrek van Park, Ruiz, Matavz en Rekik. Daar zijn dan doelman Pasveer, huurling Ritzmaier en De Jong voor teruggekomen.

 

Dat de transferperiode nog niet afgesloten is moge duidelijk zijn, maar de competitie is dit weekend van start gegaan. Mocht je de komende weken puntverlies leidden, loop je al vroeg in het seizoen achter de feiten aan. Dan is het “de hand op de knip” houden, de RVC en directie wel degelijk aan te rekenen. Waarschijnlijk heeft president-commissaris Swinkels meer verstand van bierbrouwen!

 

De uitwedstrijd in het Koning Willem ll Stadion tegen Willem ll was de eerste wedstrijd van PSV in het seizoen 2014/2015. Na de moeizaam gewonnen wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League tegen laagvlieger St. Pölten, wisten we nog niet hoe PSV er op nationaal niveau voorstaat.

Tegen Willem ll stonden de WK-gangers Wijnaldum en Depay voor het eerst weer in de basis, dit was een meevaller want zij steken kwalitatief toch boven de anderen uit. Narsingh en Ritzmaier hadden voor Wijnaldum en Depay plaats gemaakt. Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan oud- Willem ll-speler Piet de Jong.

 

PSV kwam in de 7de minuut al aan de leiding. Tamata gaf een diepe bal op Locadia, keeper Lamprou kwam uit en raakte de bal maar half, waarna het voor locadia een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schieten. Dat was een mooie opsteker voor PSV. Meteen hierna kreeg Willem ll een kans, maar de bal werd over het doel van Zoet gekruld. Na 10 minuten stond het al 0-2 door Depay. Willem ll leed knullig balverlies waarna Depay zijn klasse toonde. Door die 2 cadeautjes die PSV kreeg lijkt het erop dat Sinterklaas tegenwoordig in Tilburg woont.

 

In de 13de minuut werd Willem ll gevaarlijk uit een corner, maar de bal werd voorlangs gekopt. Hierna kreeg PSV weer een grote kans na een goede actie van Wijnaldum en De Jong, waarna de laatste tegen de doelman schoot. In de rebound schoot Depay naast. Ook in Tilburg werd na 19 minuten en 13 seconden het clublied van PSV gezongen. Hierna ging de wedstrijd een tijdje gelijk op. Pas in de 40ste minuut werd Willem ll echt gevaarlijk. De Jong kon een voorzet niet voorkomen, waarna Bruma mis zat en Andrade de bal achter Zoet in het doel schoot. Dat was een tegenvaller net voor de rust, maar kenmerkt wel de verdedigende kwaliteiten van PSV.

 

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de pauze. Willem ll werd het eerste gevaarlijk uit een vrije trap en daarna uit een voorzet na het slecht verwerken van een bal op het kletsnatte veld door Zoet. Maher probeerde het hierna voor PSV, maar zijn schot ging een metertje over. Hierna volgde gelijk een grote kans voor Willem ll, maar de vrijstaande Wuytens kopte recht in de handen van Zoet. Hierna kregen de Tilburgers weer 2 kansen, maar stond Zoet op zijn plaats.

 

Pas in de 68ste minuut werd PSV gevaarlijk. Na een goede combinatie tussen enkele spelers schoot Maher de bal in het strafschopgebied tegen een tegenstander aan. Direct hierna kreeg PSV een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar Depay schoot over. Ondanks dat PSV het zwaar had kwamen ze een kwartier voor tijd op 1-3. Wijnaldum was in het strafschopgebied door doelman Lamprou gevloerd (direct rood), waarna Depay de terechte penalty in het doel schoot. Hierna kwam PSV tegen 10 Tilburgers niet meer in de problemen.

 

Opstellingen
Willem ll: Lamprou, Cornelisse, D. Wuytens, Peters, Heymans, Messaoud, Haemhouts, S. Wuytens, Ondaan (Vicento/66), Sahar (Ippel/80), Andrade (Meul/76)

 

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Hendrix, Tamata, Wijnaldum, Hiljemark, Maher (Ritzmaier/80), Locadia (Narsingh/81) , De Jong, Depay (Jozefzoon/85)PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg PSV heeft ondanks overwinning lastige middag in Tilburg
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united