PSV Fans United snapt bezorgdheid PSV


Naar aanleiding van het vaak onder tribunedoeken afsteken van rookpotten en/of ander vuurwerk heeft de afdeling veiligheid van PSV besloten om helemaal niets meer te tolereren. Op de tribune werden de daders er nog weleens door de camerasystemen uitgepikt, maar als je iets onder zo’n groot doek afsteekt blijf je vaak anoniem.

Naast de gruwelijke stank van de rook, is het ook nog eens gevaarlijk. De tribunedoeken van bijvoorbeeld PSV Fans United zijn gemaakt van een brandvertragend stof, maar dat wil niet zeggen dat het niet brand! Het heet niet voor niets brandvertragend. Je moet er toch niet aandenken wat er met de fans gebeurt die onder zo’n doek staan, mocht het gaan branden.
Door de rook en de stank die het met zich meebrengt, zijn er zelfs al fans onwel geworden. Laten we met zijn allen het gezond verstand gebruiken en fakkels en rookpotten niet meer meenemen in een stadion.


Mocht er een keer iets gebeuren is PSV de verantwoordelijke en daarom snappen wij de bezorgdheid van de club heel goed.

 

 Wat ons zelf nog vers in het geheugen gegrift zit, is de uitwedstrijd van half december afgelopen jaar bij FC Utrecht (1-5). Toen het tribunedoek van PSV Fans United, toen de spelers het veld opkwamen, omhoog ging, werd er ook een rookpot onder het doek afgestoken. Door het smalle uit-vak kon de rook bijna niet weg. Veel fans hadden last van de rook en stank. Gelukkig was de rookpot niet bij het doek in de buurt gekomen.

Omdat het tribunedoek nat was geworden van het vochtige asfalt voor de tribune, werd het de volgende dag op de oosttribune uitgelegd voor te drogen. Het doek stonk ook nog eens flink naar vuurwerk, dus kon het gelijk luchten.

 

 

Eendracht maakt macht!!

 

 

Hieronder de door PSV gepubliceerde brief:

Uitkomst gesprek PSV en Lighttown Madness

Op 19 maart is in een bijeenkomst van PSV met sfeergroep Lighttown Madness gesproken over de voortgang van sfeeracties rondom wedstrijden.

 

 

Vanuit de club wordt de positieve ondersteuning van het team en de manier waarop deze al vaak is vormgegeven via de vele sfeeracties, zeer gewaardeerd. Tegelijkertijd echter is er vanuit veiligheidsoogpunt geconstateerd dat er in toenemende mate sprake was van het afsteken van fakkels en rookbommen tijdens wedstrijden. Hoewel deze zaken niet met elkaar in verband staan, zijn er ten aanzien van de sfeeracties en het afsteken van vuurwerk wel een aantal incidenten geweest, waarbij de vrees voor ernstige gevolgen voor aanwezige supporters gerechtvaardigd is. Met name de aanwezigheid van vuurwerk onder grote tribunedoeken is hierbij een grote zorg van de club.

 

 

Dit heeft er toe geleid dat er samen met de organisators van sfeeracties nadere afspraken zijn gemaakt omtrent het organiseren van deze activiteiten. Uitgangspunt is hierbij dat PSV en organisators van sfeeracties afstand nemen van het meenemen en/of afsteken van vuurwerk in het stadion. Ten aanzien van supporters die ondanks dit al langer bestaande verbod toch bij wedstrijden vuurwerk in het bezit zijn van vuurwerk of dit afsteken, zal consequent worden opgetreden. Hierbij worden ook de gevaarzetting en eventuele gevolgen meegewogen. Vuurwerk en dicht op elkaar staande bezoekers van een stadion leveren immers een te groot veiligheidsrisico op.

"In samenspraak met de supportersverenigingen en de sfeergroepen, zal verder beleid ten aanzien van dergelijke acties worden ontwikkeld."

 

 

 

 

 PSV Fans United snapt bezorgdheid PSV PSV Fans United snapt bezorgdheid PSV PSV Fans United snapt bezorgdheid PSV
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united