PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht


PSV speelde de eerste helft tegen FC Utrecht richting de westtribune. PSV begon de eerste minuten sterk. In de 5de minuut hadden ze de grootste kans van de eerste helft. Na een prachtige pass van Schaars strandde Depay oog in oog met Utrecht-doelman Ruiter. PSV bleef hierna domineren, maar kon het doel van doelman Ruiter niet in gevaar brengen. Weer was men slordig in de afwerking. FC Utrecht stelde er aanvallend niets tegenover. Met 0-0 gingen beide teams rusten.

 

Richting de oosttribune moest het de tweede helft gaan gebeuren. In de 5de minuut van de tweede helft was Depay weer gevaarlijk. Hij draaide het strafschopgebied in, maar zijn schot werd door Ruiter tot corner verwerkt. Een minuut later was het eindelijk toch raak. Arias zet voor, Locadia raakt de bal maar half en die komt voor de voeten van Narsingh , zijn inzet wordt door Ruiter geblokt waarna de bal voor de voeten van Locadia komt die nu simpel kan intikken. Even daarna ontsnapt PSV aan de gelijkmaker na een vrijetrap van Toornstra en vermeend hands van Bruma.

 

Een half uur voor tijd kon Depay de wedstrijd op slot gooien, maar zijn inzet met rechts werd door Ruiter met hetzelfde been tot corner getikt. Hier had Depay beter met links kunnen schieten. Ook Locadia kon de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot gooien, maar schoot, na knap voorbereidend werk van Narsingh, in goede positie hoog over. Maher, die in de 82ste minuut inviel, kreeg meteen een vrije kop kans na een prima voorzet van Depay, maar kopte naast. Hierna stopte Ruiter een inzet van Depay na een slim balletje van invaller Ruiz. De 1-0 kwam ondanks de missers niet meer in gevaar, maar moet wel een aandachtspunt zijn voor de technische staf.

 

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Vitesse. In Arnhem kan PSV zich revancheren voor de geflatteerde thuisnederlaag. Vooruit nu Rood-Witten, vooruit PSV!

 

Opstellingen

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Park (Maher/82), Schaars, Hiljemark, Narsingh (Ruiz/77), Locadia (Matavz/88), Depay

 

FC Utrecht: Ruiter, Markiet, Delpierre, Heerings, Dorda, Sorato (Van der Gun/62), Martensson, Toornstra, Ayoub (Agudelo/62), Oar, De RidderPSV een paar maten te groot voor FC Utrecht PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht PSV een paar maten te groot voor FC Utrecht
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united