PSV - Feyenoord definitief op 17 december


Bron: De Telegraaf

PSV-Feyenoord op 17 december 
Van onze Telesportredactie


De uitgestelde topper PSV - Feyenoord gaat gespeeld worden op woensdag 17 december. De aftrap is om 20.45 uur. Dat meldt de KNVB.
Na overleg met de clubs en de gemeente Eindhoven heeft de KNVB de nieuwe speeldatum vastgesteld. Als gevolg daarvan, wordt het bekerduel Roda JC – PSV dat die dag op het programma staat, verplaatst naar dinsdag 20 januari om 20.00 uur.

De politie in Limburg lag aanvankelijk nog dwars bij de verplaatsing van het bekerduel Roda JC-PSV naar 20 januari, maar die bezwaren zijn nu alsnog uit de weg genomen. Daardoor is ruimte gemaakt om PSV-Feyenoord in het schema op te nemen voor woensdag 17 december.

„Wij zijn vanwege het sportieve belang tevreden met deze oplossing”, zei operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. „De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van de NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV.”

 

Verzet Roda JC

Roda JC verzette zich aanvankelijk tegen het verplaatsen van de bekerwedstrijd in Kerkrade, maar ging uiteindelijk toch akkoord. „We beseffen dat Roda en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril-PSV”, aldus De Jong. „We hebben er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien.”

PSV - Feyenoord stond aanvankelijk gepland voor afgelopen zondag, maar toen kon het duel niet doorgaan omdat PSV het verregende Europa Leagueduel tegen Estoril één dag later moest uitspelen. Daardoor kreeg PSV niet voldoende rust tussen beide wedstrijden.

Vervolgens werd het duel op dinsdag gezet, maar de NS kreeg het niet voor elkaar om op die dag voldoende treinen te leveren voor de 1200 Feyenoordfans die bij het duel in Eindhoven willen zijn. Na lang beraad is gekozen de wedstrijd op woensdag 17 december te spelen.

'

Foto: Edward Linskens namens PSV in een duel met Marcel BrandsTerug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united