Na de pauze toont PSV lef en wint


PSV begon de uitwedstrijd bij NEC met dezelfde opstelling als de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles.
Het eerste noemenswaardige moment wat ze op tv lieten zien was dat Bakkali, die buiten de wedstrijdselectie op de tribune zat, doodleuk met zijn iPhone bezig was i.p.v. de wedstrijd te volgen. Zegt waarschijnlijk genoeg over de mentaliteit van die gast. Moet dat kunnen, vindt jij, ik vind van niet!

 

 

Kun jij, als je anti PSV Fans United bent, je afvragen: “waarom zit jij te typen i.p.v. je team te steunen in Nijmegen”?  Doe eens een gok, sukkel, wat denk je van een stadionverbod. En nee, dit typen hoort niet bij mijn taakstraf. Maar hoe je het ook wendt of keert, we zijn toch allemaal PSV-fans…
 

 

PSV begon de wedstrijd niet te gehaast, maar de kansen kwamen toch voor PSV. Locadia en Depay, beiden 2 keer,  kregen de bal niet in het doel. Twee keer redde doelman Johnsson bekwaam.  NEC stelde er niet veel tegenover en de ruststand was daarom ook 0-0. Een verdienste voor de nummer voorlaatst van de eredivisie, slecht voor een club als PSV die NEC te weinig onder druk wist te zetten.
 

In de rust niet naar de analisten geluisterd, maar het laatste gedeelte van Real Sociedad tegen Barcelona (3-1) gekeken.


PSV begon de tweede helft sterker en Hiljemark was na een paar minuten gevaarlijk met een afstandsschot. NEC loerde op de counter en kreeg een paar mogelijkheden door slechte concentratie in de PSV-verdediging. Toen NEC weer in de aanval was leidde spits Higdon balverlies op de rand van het strafschopgebied van  PSV. Arias onderschepte de bal en stond aan de basis van de counter van PSV. Via hem  kwam de bal bij Ruiz die naar binnen draaide en de bal over de grond in de korte hoek van het Nijmeegse doel schoot. Met de 0-1 was de wedstrijd min of meer gespeeld want NEC was niet bij machte om gevaarlijk te worden. De beslissing viel zeven minuten voor tijd toen Depay de bal van buiten het strafschopgebied knap binnenschoot.

 

Een belangrijke overwinning, de vierde keer oprij,  en een keertje geen tegendoelpunten. Door de overwinning, en het gelijke van Heerenveen, staat PSV vaster op de vijfde plaats. Natuurlijk verwachten wij dat PSV nog verder gaat stijgen. Kom op PSV!!

 

Opstellingen
NEC: Johnsson, Vermijl, Van Eijnden, Nielsen, Conboy, Stefanik, (Jantscher/64), Rieks, Koolwijk, Jahanbakhsh, Higdon, Foor (Hemlein/83)

 

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems (Hendrix/83), Park, Schaars, Hiljemark, Ruiz, Locadia (Matavz/72), Depay

Na de pauze toont PSV lef en wint Na de pauze toont PSV lef en wint Na de pauze toont PSV lef en wint Na de pauze toont PSV lef en wint Na de pauze toont PSV lef en wint Na de pauze toont PSV lef en wint
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united