Marcel Brands: "PSV Gaat GEEN degradatievoetbal spelen"!


Woensdagmiddag heeft PSV Fans United-voorzitter Frits Bovers een kort gesprek gehad met technisch directeur Marcel Brands. Het ging over het bericht, wat in diverse media was terug te lezen, dat PSV degradatievoetbal gaat spelen. In het bericht werd gesuggereerd dat Brands die uitspraak tijdens een interview met een journalist had gedaan.

Brands vertelde woensdagmiddag aan Bovers dat hij zoiets nooit heeft gezegd. Wel had Brands de journalist gelijk gegeven toen die zei dat PSV dichter bij de nacompetitie voor degradatie staat dan bij de titelkandidaat. Hij kon daarop dus ook niets anders  antwoorden want het is nu eenmaal een feit als je op de ranglijst kijkt. Verder had de journalist nog vaker het woord degradatie gebruikt, maar daar ging Brands niet op in.

Ook werd er gevraagd of PSV voor play-off plaatsen ging voetballen, wat wil zeggen eindigen tussen de vijfde en negende plaats. Hier had Brands ontkennend op geantwoord want de PSV-selectie heeft nog steeds de ambitie om in de top drie te eindigen.

Tijdens het gesprek met Bovers gaf Brands ook nog aan dat PSV wel degelijk wil overwinteren in de Europa League. De woorden die directeur Tiny Sanders tijdens een ander interview had gezegd over niet Europees spelen, waren uit het verband gerukt. Sanders doelde erop dat een tegenstander van PSV die geen Europees voetbal speelt, het voordeel heeft  zich rustiger te kunnen voorbereiden op een wedstrijd dan degene die nog midweeks heeft gespeeld.

Conclusie: Journalisten vinden het maar al te leuk om de onrust binnen de club nog groter te maken. Hier moeten wij met z’n allen boven staan.

Come on PSV!Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united