Marcel Brands in gesprek met PSV-fans


Dinsdagavond had Marcel Brands een half uurtje gesproken met vertegenwoordigers van PSV Ultras, EFC, Lighttown Madness, EJK, Vak T en U, Oostfront, EHV Hools, de Supportersvereniging PSV en PSV Fans United. De vergadering tussen de diverse groeperingen stond al langer gepland en afgelopen vrijdag is gevraagd of PSV-directeur Marcel Brands even aan wilde schuiven omdat de groeperingen wat vragen hadden.


Deze keer werd er gesproken over het huren van slechts één versterking (Bryan Ruiz) terwijl PSV-trainer Cocu over versterkingen voor elke linie had gesproken. Brands gaf aan dat de grootste prioriteit een versterking voor het middenveld was en dat ze daar in geslaagd waren. Met de terugkeer van de geblesseerde Matavz en Wijnaldum denkt PSV de selectie sterk genoeg te hebben voor de laatste 14 wedstrijden in de competitie. De terugkeer van Wijnaldum laat nog wel 2 of 3 weken op zich wachten. Hij trainde vandaag een gedeelte met de groep mee en ook aan het eerste partijtje nam hij deel. Matavz is al verder en zit vermoedelijk zondag alweer bij de selectie.

Brands gaf ook aan dat er tijdens een intern scoutingsoverleg uitvoerig over Locadia is gesproken. Als je hem qua leeftijd vergelijkt met Huntelaar is Locadia al verder,  want Huntelaar ging op de huidige leeftijd van Locadia pas naar AGOVV. De directie verwacht dat als Locadia zich zo verder ontwikkelt hij er wel komt.

Echte versterkingen kunnen we wel na deze competitie verwachten. Versterkingen van 10 miljoen euro zijn voor PSV begrippen niet haalbaar. Er zal een goede balans gezocht gaan worden om PSV weer te laten strijden voor het kampioenschap. Brands vindt overigens dat PSV elk jaar om het kampioenschap moet strijden.


Ook werd er gesproken over de interesse die er is voor PSV-verdediger Zanka. Brands vindt het een risico om hem te laten gaan omdat men al niet veel verdedigers heeft. Koch van Jong PSV mist sowieso de ervaring die Zanka wel heeft. Dus daar zou een doorschuiving nog te vroeg voor komen.


Brands, die goed met Tiny Sanders kan samenwerken, vindt het jammer dat die er nu al mee stopt. Hij had verwacht dat Sanders nog een jaartje of 2 zou doorgaan. De aanstelling van een andere commercieel-directeur zal worden gedaan door de Raad van Commissarissen. De kandidaat die ze op het oog hebben zal wel met Brands moeten kunnen samenwerken. Brands gaf aan het goed naar zijn zin te hebben bij PSV en denkt niet aan opstappen.


Marcel Brands was erg open in de communicatie. Niet alles wat gezegd is zullen we openbaar maken, maar ondanks alle kritiek blijft Brands open en toegankelijk en dat siert hem. Door de aanwezigen is aangegeven dat er aardig wat spelers zijn die behoorlijk naast hun schoenen zijn gaan lopen. Iedereen kan wel raden over wie dat gaat. Daar was dan ook geen discussie over.
 
Nadat Brands vertrokken was is er nog duidelijk gesproken over de weg die bij Vitesse thuis was ingeslagen en wat daarna eigenlijk niet verder is opgepakt. Iedereen is het er over eens dat er nog veel moet verbeteren m.b.t. sfeer. Het animo is echter daar en er wordt gekeken naar wat een impuls zou zijn om Oost weer Oost te laten worden. Voor de volgende thuiswedstrijd zal er dan ook nog een nieuw overleg gepland worden met deze groep om die wedstrijd nog een extra impuls te geven.Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united