Jeffrey Bruma & Joshua Brenet respectloos tegen eigen supporters


Een groepje van vijf fanatieke supporters is vanmorgen op de Herdgang een bak koffie gaan drinken en wilde met Philip Cocu gaan praten over hoe hij er nu precies over dacht.

Eén van deze supporters had vanmorgen al een megafoon opgehaald bij het stadion voor het geval dat de training weer besloten zou zijn. Toen dit inderdaad weer het geval bleek te zijn, besloten we om met de megafoon netjes te verwoorden waar wij vonden waar de problemen zitten. Bij ons stonden ook twee mensen die bij PSV werkzaam zijn, een steward en een supportersbegeleider van de supportersvereniging PSV. Die hoorde dat alles wat we riepen gewoon door de beugel kon en geen onzin praat was dus die lieten het ook gewoon toe.

Na 2 hele slechte afwerkpotjes waarbij de spelers zoals gewoonlijk weer de grootste lol hadden met elkaar, waren er een aantal die het trainingsveld alweer afliepen, op dat moment werd er geroepen dat er minder gelachen moest worden en resultaten gehaald moesten worden waarop Jeffrey Bruma riep dat we onze bek moesten houden!!! Toen we vroegen om dat nog eens te herhalen kwam heel de selectie behalve Philip Cocu naar het gedeelte waar we stonden. Bruma vertelde nogmaals dat we onze bek moesten houden en dat wij die iedere wedstrijd mee gaan mongolen zijn... Niet erg netjes van een prof om zulke dingen te zeggen tegen je eigen supporters terwijl wij geen scheldwoord in onze mond hadden genomen. Daaraan voegde Brenet nog even doodleuk aan toe dat we geen verstand van voetbal hadden en dat hun toch gewoon hun best deden. Assistent Ernst Faber probeerde de rust tussen beide partijen te behouden, maar het was duidelijk te zien dat Bruma daar niet veel boodschap aan had wat één van zijn trainers wilde.

Drie spelers kwamen onder het hek door en stonden ons vriendelijk te woord en gaven achteraf aan toen de spelersgroep naar binnen was gegaan dat we gelijk hadden en dat ze ons volkomen begrepen. Deze spelers waren Memphis Depay, Gigi Wijnaldum en Jetro Willems. Na een gesprek van tien minuten hebben ze ons beloofd morgen om drie punten mee naar Eindhoven te zullen nemen en dat ze hun uiterste best zouden doen!!! Wij als supporters snappen niet dat een Bruma en Brenet, die totaal niet in goede doen zijn, zulke taal in hun mond durven te nemen. We vinden het ook erg jammer dat Philip Cocu ons niet even te woord wilde staan net zoals gisteren, de gemoedelijke sfeer die hier altijd is geweest bij onze mooie club is voortaan ver te zoeken met deze onbeleefde spelers en besloten trainingen!!!

Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united