Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker


 

 

 

 

 

 

 

Aangepast artikel van december 2014 uit clubblad van PSV Fans United

 

De 33-jarige Harris de Hakker, die samenwoont met zijn toekomstige vrouw en een dochter van 5 jaar oud, werd geboren in de Eindhovense volksbuurt, De Bennekel. Daar vertrok hij noodgedwongen met zijn familie, op jonge leeftijd, toen zijn broertje in hun eigen straat werd doodgereden. Van daaruit ging hij via via naar Woensel-West, De Edison-buurt. Een van zijn hobby’s is zijn Pitbull. Harris heeft een voorliefde voor rapmuziek. Zijn artiestennaam kreeg hij in de bajes toen hij vast zat voor een gewapende overval op een tankstation. Daar hij bij de overval een hakbijl had gebruikt kreeg hij van een medegevangene “De Hakker” als bijnaam. Inmiddels heeft hij die tijd achter zich gelaten.
 

 

Wat heb je met PSV?
Ik woonde er op een steenworp afstand vandaan. Ik werd vroeger al mee naar ’t Mertje (een inmiddels gesloopt café aan de Woenselsemarkt, red) genomen. Daar kwamen ook veel PSV-fans waaronder ook een groot deel harde kern. Mijn eerste uitwedstrijd was naar Kaiserslautern waar het helemaal los ging.


Je maakt leuke clips die o.a. op Youtube terug te zien zijn, waar komen de ideeën vandaan?
Ik doe overal waar ik kom inspiratie op. Kijk ook veel films waarbij ik inspiratie op doe. Waar ik ook kom, meestal met een PSV-shirt aan, in welke stad dan ook.


Hoeveel tijd gaat erin zitten van het begin tot het einde van het maken van een clip?
Je moet eerst een nummer hebben en dan ga je daar invulling aan geven. In 3 weken tijd had ik “EHV Hools, EHV Rules” af. Toen kreeg ik groen licht om een clip te maken. Ik heb Akim Isah (Mediamannetje) benaderd voor de clipshoot. Daar hebben we een dagdeel aan besteed. We hebben toen de graffiti in de Berenkuil gemaakt. Van daaruit zijn we naar Strijp S gegaan voor een shoot en op 20 december gingen we vanaf Strijp S met een groep naar het Philips Stadion. De finalshoot is op 9 januari opgenomen in De Aftrap. We hebben toen het nummer een keer of 10 achter elkaar afgespeeld waaruit de beste opnamen zijn gebruikt voor de clip. De meeste aanwezigen van de 9de kennen daardoor het nummer uit hun hoofd, haha.


Werk je met een team samen?
Ik heb een team, maar het EHV Hools-nummer heb ik alleen met een producer gemaakt. Normaal bestaat ons team uit een beatmaker, producer en de tekstschrijvers. De ene maakt het refrein en anderen maken de verses die ze rappen. De naam is: “Teamnixtemake”.


Vanwaar jouw voorliefde voor rapmuziek?
Woordkunsten, dus spelen met de woorden. Heb ik opgedaan in de bajes. Was echt een tijdverdrijf.


Wat is je ambitie om met je muziek te bereiken?
Naamsbekendheid, zodat ik mijn producten verkoop.


Ik heb je ook een varkenskop op zien hebben in een clip, wat was daar de achterliggende gedachte bij?
Om als typetje te fungeren in een Kempi-clip. Het sloeg op de politie in de trend van “smerige pigs”. Tegenwoordig draag ik het masker niet meer omdat de mensen willen zien wie De Hakker is.


Die clips maken kost geld, heb je daar sponsoren voor of gebruik je de opbrengsten van je muziek ervoor?
De PSV-clip is gesponsord door De Aftrap. Als ik zelf iets maak moet ik het van de sponsors hebben. Helaas heb ik er nog te weinig dus wie interesse heeft kan zich aanmelden.


Je hebt op 9 januari de opnames afgerond voor een clip, genaamd “Eindhoven Hooligans”, m.b.t. tot de fanatieke PSV-fans, hoe vind je het om dat te doen?
Is leuk om te doen. Je geeft op dat moment leiding aan een groep verschillende individuen die naar je willen luisteren om een clip te laten slagen.


Het lied “EHV Hools, EHV rules” heeft een leuke tekst, hoe krijg je die tekst verzameld?
Ik wist al veel uit het verleden en maak daar een opsomming van. Ook werd ik bijgestuurd als ik iets vergeten was.

 

Je hebt het logo van PSV Fans United gebruikt als achtergrond op je cd, waarom juist dat logo?
Omdat de fans united (verenigd, red) zijn.


Wat vind je van Stadionbar De Aftrap?
Super gezellig, is als coming home. Een gezellige plek waar het bier rijkelijk vloeit.


Je hebt veel tattoos, laat je die altijd bij dezelfde artiest zetten? 
Hebben ze een bepaalde betekenis of kies je gewoon een voorbeeld uit?
Ik laat het door verschillende artiesten zetten en elke tattoo heeft zijn betekenis.


Wordt PSV kampioen?
Ze moeten niet denken, we doen het wel even, want zo makkelijk zal het niet gaan. Maar met 100% inzet zeg ik dat ze kampioen worden.
 
 Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker Interview met rappende PSV-fan, Harris de Hakker
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united