Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion


PSV had geen normale aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen gehad. Donderdag werd bekend gemaakt dat trainer Phillip Cocu een tijdje niet beschikbaar zal zijn. Dit is natuurlijk geen excuus voor het verlies tegen FC Groningen.
Bij deze willen we PSV-trainer Cocu veel sterkte wensen na zijn rugoperatie waarbij een tumor is verwijderd. Phillip van harte beterschap! Assistent-trainer Ernest Faber verving Cocu als hoofdcoach en werd bijgestaan door Chris van der Weerden en keeperstrainer Ruud Hesp.

 

 Voordat de wedstrijd begon werd er afscheid genomen van Wilfred Bouma na vele jaren van trouwe dienst.

 

 PSV startte flitsend met in de derde minuut een prachtig doelpunt van Depay. Hierna vergat de thuisploeg door te drukken en na 20 minuten stond het zelfs 1-2 op het scorebord. Bij beide tegendoelpunten liet Arias zich te makkelijk passeren en bij het tweede doelpunt van Groningen verspeelde Rekik knullig de bal in het eigen strafschopgebied. In de 35ste minuut kopt Arias te zacht terug naar Zoet, was een Groninger eerder bij de bal, maar die speelt gelukkig de bal te ver voor zich uit.

Een minuut later valt toch de gelijkmaker na een strafschop van Locadia. In de 40ste minuut werd Depay gevaarlijk, maar de inzet werd tot hoekschop verwerkt. Willems testte hierna doelman Bizot met een soort lob , en een schot van Park werd door diezelfde Bizot gestopt. Net voor de pauze komt PSV goed weg als Rekik weer balverlies lijdt. Hij houdt hierna net buiten het strafschopgebied zijn tegenstander vast wat Rekik geel oplevert. De vrijetrap van Groningen leverde niets op. De 2-2 was ook de ruststand.

 

 Na de pauze maakte Wijnaldum zijn rentree na maanden blessureleed, hij verving Schaars. In de 47ste minuut kreeg Wijnaldum een grote kans, maar glijdt de bal naast na een voorzet van Arias. Een paar minuten later krijgt Zivkovic een grote kans, na slecht verdedigen van Bruma, maar Zoet redde bekwaam. In de 65ste minuut komt Groningen voor de 2de keer op voorsprong. Bij een vrijetrap van Groningen blijft heel PSV staan en gaat de bal, wel of niet aangeraakt door een Groninger, in het PSV-doel. Kreeg PSV nog een kans op de 3-3?

 

 Nee, al moet ik wel zeggen dat een zuivere handsbal van een Groninger door scheidsrechter Van Sichem over het hoofd werd gezien. Hierna onthield die Belgische scheids Depay van een penalty! Wat een eikel. Hoop dat ik dat nog mag zeggen in dit achterlijke land waar de vrijheid van meningsuiting ver te zoeken is. Nu wil ik verder niet zeiken dat het verlies alleen maar aan die Belg lag, maar een beetje huilen in de pauze van Groningers tegen de arbitrage heeft dus wel geholpen (zie Fox Sports). Dat PSV ondermaats speelde was natuurlijk ook een feit.

 

Opstellingen
PSV: Zoet, Arias, Rekik, Bruma, Willems, Schaars (Wijnaldum/46), Hiljemark (Maher/87), Park, Ruiz (Narsingh/77), Depay, Locadia

 

 FC Groningen: Bizot, Hateboer, Bottighin, Kapelhof, Burnet (Wijnaldum/30), Kieftenbeld, Chery, Lindgren, Van der Velden, Zivkovic, Kostic (Kirm/90+2)Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion Een slordig PSV verliest in het Philips Stadion
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united