Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0


PSV begon de thuiswedstrijd tegen Vitesse met de huurling Guardado in de basis. Hij ging in de derde minuut al in de fout, maar Zoet behoedde PSV met een redding voor een achterstand. Voor Vitesse was het de tweede uitwedstrijd op rij. Bij de verliespartij tegen PEC Zwolle vorige week toonde de Zwollenaren de tweede helft dat je met passie en strijd Vitesse moet bestrijden. Van PSV kant zag je van passie en strijd niets terug in de eerste helft. PSV liet Vitesse voetballen en toonde te veel ontzag voor de tegenstander.

 

Vitesse kwam toen een keer gevaarlijk voor het doel van PSV toen Labyad Brenet eenvoudig uitspeelde en de bal in de korte hoek schoot. Doelman Zoet redde bekwaam.  PSV daarentegen werd pas in de 27ste minuut gevaarlijk. Een schot van Maher, na een vloeiende aanval, werd tot hoekschop gekopt. Hierna gebeurde er weinig. Pas in de 42ste minuut werd PSV weer gevaarlijk toen Narsingh de bal op doel krulde, maar Velthuizen bekwaam redde. Twee minuten later zag Depay Velthuizen te ver voor zijn doel staan, maar zijn poging strandde op de lat.

 

De tweede helft was amper een paar minuten oud toen PSV via De Jong op 1-0 kwam. Guardado speelde De Jong aan die tot in het vijandelijke strafschopgebied mocht oprukken, de bal verloor via de kluts weer terug kreeg, en het buitenkansje niet liet liggen. Het doelpunt werkte niet bevrijdend op PSV. Men liet weer Vitesse veelvuldig in balbezit. In de 65ste minuut liep Traoré vrij eenvoudig door de PSV-defensie, maar hij sloot zijn actie af met een rllertje wat een makkelijke prooi voor Zoet was.  Invaller Achenteh had hierna een kans voor Vitesse om te scoren, maar zijn schot belandde buiten bereik van Zoet tegen de paal. Toen volgde er een kans voor Labyad, maar zijn schot kwam op de vuisten van Zoet.

 

Zeven minuten voor tijd had Depay de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot over. In de 90ste minuut zet Jozefzoon De Jong alleen voor Velthuizen, maar zijn schot gaat via de doelman over. Gelukkig viel de 2-0 toch nog in de blessuretijd. Depay pakte de bal af en kon alleen op Velthuizen af, omspeelde hem maar treuzelde te lang. De bal kwam voor de voeten van Maher die de bal hard binnenschoot.  Een heel gelukkige overwinning, maar wel een hele belangrijke, vier gespeeld en twaalf punten. Er is echter nog genoeg werk aan de winkel voor de technische staf. Maar: Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!!

 

Opstelingen
PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems (Arias/69), Guardado (Hiljemark/75), Maher, Wijnaldum, Depay, De Jong, Narsingh (Jozefzoon/83)

Vitesse: Velthuizen, Diks, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk (Achenteh/60), Pröpper, Vejinovic, Van Leerdam, Traoré (Olijnyk/70), Kazaisjvili (Dauda/60), LabyadEen gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0 Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0 Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0 Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0 Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0 Een gelukkige overwinning is ook een overwinning: PSV - Vitesse 2-0
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united