Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV


Met een wijziging, met betrekking tot de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente, begon PSV op vrijdagavond aan de thuiswedstrijd tegen Heracles. Rekik kwam terug van een schorsing waardoor Hendrix op de bank belandde. Op vrijdag voetballen, je wordt er als fan toch niet goed van dat je geen vastigheid hebt in die wedstrijdschema’s.


Op een door de regen zwaar te bespelen veld begon PSV sterk en dat leidde in de 5de minuut tot de 1-0. Bruma schoot zonder te kijken vanaf achter de bal weg die via Locadia bij Depay kwam. Depay draaide naar binnen en zag zijn schot gestopt door doelman Pasveer die de bal losliet. De bal kwam weer voor de voeten van Depay en nu scoorde hij beheerst. Hierna had PSV genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar er werd door Locadia en Depay te slordig om gegaan met de kansen. Willems zag nog een geplaatste bal naast gaan. Heracles kreeg ook een mogelijkheid, maar de prima kopbal werd door doelman Zoet bekwaam tot corner verwerkt. Naarmate de eerste helft vorderde leek Heracles van de snelle goal bekomen te zijn en voetbalde PSV niet goed. Dit leidde 3 minuten voor de pauze naar de gelijkmaker.  Bruma werd simpel op het verkeerde been gezet en Linssen schoot  de bal met een krul in de bovenhoek.


Vijf minuten na de pauze zorgde een puntertje van Depay voor het eerste gevaar voor PSV, doelman Pasveer moest zich uiterst strekken om een doelpunt te voorkomen. Vijf minuten later was PSV weer gevaarlijk toen de bal na een scrimmage voor de voeten van Depay kwam die helaas pech in de afwerking had. In de 63ste minuut was het toch raak. Willems zette zijn tegenstander op het verkeerde been en gaf een puntgave voorzet op huurling Ruiz die de bal netjes in het doel kopte. Willems lijkt steeds meer richting zijn niveau te gaan wat hem toen de uitverkiezing voor het Nederlands elftal opleverde. Na de treffer liet PSV Heracles weer even in de wedstrijd komen. Dit leverde geen gevaar op en PSV kwam ook regelmatig voor het doel van Heracles zonder gevaarlijk te worden. De laatste tien minuten leek Heracles alles of niet te gaan spelen. Willems liet zijn man een voorzet geven, maar doelman Zoet kon met de vingertoppen gevaar voorkomen.  In de 85ste minuut kreeg Heracles de grootste kans, maar weer redde Zoet na een schot van Tannane van buiten het strafschopgebied. Een minuut voor tijd redde doelman Zoet PSV 2 keer achter elkaar. In de laatste seconden wilde Powel de bal in het doel lopen, maar weer stond de man van de wedstrijd op de goeie plaats.  Jeroen, bedankt!!

 

Opstellingen
PSV: Zoet, Arias, Bruma, rekik, Willems, Hiljemark, Schaars, Park (Hendrix/88), Ruiz, Locadia (Narsingh/78), Depay (Jozefzoon 90+2)


Heracles: Pasveer, Te Wierik (Powel/84), Schenkeveld, J. Veldmate, Davidson, Bel Hassani, Rienstra, Cziommer (Bruns/73), Rosheuvel, Uth, Linssen(Tannane/66)Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV Doelman Zoet redt 3 punten voor PSV
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united