De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig


Na de beschamende 1-3 overwinning in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht kwam donderdagavond een serieuzere tegenstander naar Eindhoven. Dynamo Moskou kwam op bezoek om de laatste wedstrijd in de groepsfase voor de Europa League te spelen. Beide team waren al geplaats en het stond vooraf ook al vast dat Dynamo als groepswinnaar ging overwinteren. PSV zou dus gaan spelen voor de winstpremie en de te behalen punten voor de Nederlandse clubs wat van belang is voor de toekomst.
Dat PSV voor de winst wilde gaan bleek niet uit de opstelling.

 

Zoet, Arias, Bruma, Wijnaldum, Narsingh en De Jong werden door trainer-coach Cocu buiten het basiselftal gehouden. Een mooi gebaar richting de reserves, maar als je aan het eind van de wedstrijd met lege handen staat kun je toch stellen dat het een foutieve beslissing was. Zonder namen te noemen kun je ook wel vaststellen dat menig speler nog hard zal moeten werken om door te groeien naar het niveau van PSV1. Met andere woorden, de PSV-selectie is te krap, er moet versterking komen in de winterstop!

Bij eventuele blessures die ongetwijfeld komen gaan, kun je dit niet opvangen zo bleek maar weereens. Niet dat PSV veel onderdeed voor Dynamo, wat ook niet in de sterkste opstelling aantrad, maar op de beslissende momenten stonden ze er wel en namen net als in Moskou aan het eind de drie punten in ontvangst. De komende wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord, binnen een week, kan de vaste keus van Cocu laten zien waar ze staan en of ze terecht als titelkandidaat kunnen worden gezien.

 

Ook de basis elf zal echter wel in moeten zien dat ze elke wedstrijd 110% aan inzet zullen moeten geven om te winnen. PSV heeft namelijk niet het elftal om te zeggen: “dat doen we wel even”. Daarom zullen we dus de komende wedstrijden zien waar ze staan. Ik verwacht dat FC Twente hetzelfde zal spelen als Dynamo, van Feyenoord verwacht meer aanvallender voetbal. Zij hebben zich goed hersteld na de leegverkoop en matige seizoenstart. PSV zal dus solide moeten spelen en niet te veel kansen moeten missen. Nog genoeg werk aan de winkel voor spitsentrainer Luc Nilis.

 

Vooruit nu Rood-witten, vooruit PSV!!De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig De PSV-selectie heeft dringend versterking nodig
Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united