Beste PSV-fans, -spelers en technische staf, gefeliciteerd met het bereiken van de groepsfase


Ik zat donderdag de loting voor de Champions League-groepsfase te kijken en dacht bij mezelf waar is het met PSV fout gegaan. Clubs als Bate Borisov, NK Maribor, Apoel Nicosia, Loedogorets en Malmö FC doen tegenwoordig mee en zijn dus beter als PSV. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de namen van de clubs uit de derde voorronde van de Champions League zoals: FK Athobe, Legia Warschau, HJK Helsinki, Aalborg BK, Lille, Grashoppers en zo kan ik er nog wel enkele opnoemen. Qua namen zou je dus kunnen zeggen dat het voor PSV toch mogelijk moet zijn om op korte termijn terug te keren naar het miljoenenbal. Dat men daarvoor zich dan elke wedstrijd wel  minimaal voor 100 % zal moeten geven moge duidelijk zijn. 

 

De 4de voorronde van de Europa League daar moeten wij het helaas mee doen en PSV ging daarvoor naar Wit-Rusland. Na de krappe 1-0 in het eigen stadion begon PSV de uitwedstrijd tegen Sjachtar Soligorsk in een andere opstelling dan de gewonnen wedstrijd tegen AJAX van afgelopen zondag. Tamata stond op de plaats van Willems, Hiljemark verving de geblesseerde Wijnaldum en Locadia speelde op de plaats van Narsingh. 

 

PSV speelde de eerst helft niet goed en creëerde eigenlijk geen echte kansen. Sjachtar stelde daar de eerste helft 2 schoten op het doel van Zoet tegenover. Beide keren pakte hij de bal klemvast.

 

Na de pauze begon Sjachtar gelijk druk te zetten wat leidde tot een beetje gevaar voor het PSV-doel. Het eerste gevaar van PSV kwam na 5 minuten uit een counter. Depay sprintte op het doel af, speelde zijn tegenstander uit en leek gehaakt te worden. De scheidsrechter zag er niets in, ik met mijn PSV-bril op natuurlijk wel. Hierna gebeurde de eerste tijd weinig aan beide kanten.  Rond de 65ste minuut probeerde Sjachtar het met 2 schoten. Het eerste werd door Bruma geblokt, het 2de ging naast. Hierna wisselde PSV en bracht trainer-coach Cocu Narsingh voor Locadia. Was al vreemd dat Locadia weer op de vleugel speelde, want we hebben in de eerdere wedstrijden al kunnen zien dat het niet Locadia’s plaats is. Een paar minuten later kreeg De Jong een grote kans, maar schoot over. Het verwachte slotoffensief van de Wit-Russen bleef uit en PSV stelde daar schoten van Ritzmaier, Depay en De Jong tegenover.

 

In de 88ste minuut bracht Depay aan alle onzekerheid, mocht die er zijn geweest, een eind. Hij slalomde door de verdediging en liet ook doelman Kotenko kansloos. In blessuretijd scoorde Depay ook de 0-2 na een pass van De Jong. PSV heeft haar doelstelling bereikt en daar gaat het tenslotte om. Felicitaties aan alle PSV-fans en -spelers en technische staf met het bereiken van de groepsfase Europa League!

 

 

Opstellingen
Sjachtar Soligorsk: Kotenko, Matvejtsjik, Janoesjkevitsj, Koezmenok, Joerivetsj, Rios, Galjoeza (Janoesj/67), Leontsjik, Stargorodsky (Gurulichowski/54),  Wojcie, Osipenko

 

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Tamata, Hiljemark, Hendrix, Maher (Ritzmaier/78), Locadia, De Jong, Locadia (Narsingh/66)Terug


PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united