Informatie PSV Fans United


PSV Fans United is een officiële supportersclub van PSV die op 27 november 2001 officieël erkend is door de club. De oprichtingsdatum was 19 januari 2001. PSV Fans United is ontstaan uit het samengaan van Stichting Oost, Westside en vak S & T van de Noordtribune. Frits Bovers die toen vicevoorzitter was van Stichting Oost werd voorzitter van PSV Fans United.

De nieuwe supportersclub ontstond door toedoen van ex PSV-voorzitter Harry van Raaij, die niet met allemaal kleine groepjes aan tafel wou zitten, maar met één geheel. Vandaar ook de naam PSV Fans United.

Er werd een eigen logo ontworpen waarin de leeuw van Stichting Oost en de stier van de Westside werden verwerkt. In het midden een rood-wit gestreept schild met de letters PSV Fans United. Daaronder een banner met de tekst “eendracht maakt macht” uit het clublied van PSV, en aan de zijkanten een rood-wit-blauwe vlag van Nederland en aan de andere kant de rood-wit geblokte vlag van Brabant.

Opkomen voor fans


Een belangrijke doelstelling is het opkomen voor de fanatieke fans. Proberen tekst en uitleg te geven aan fans met stadionverboden, fans die met de politie in aanraking komen, fans die problemen met de club hebben en het schrijven van bezwaarschriften aan de KNVB. PSV Fans United probeert de fans met woord en daad bij te staan.

Sfeer


Verder houden we ons bezig met sfeeracties waarvoor we de laatste jaren merendeels tribunedoeken van diverse afmetingen gebruiken. Het grootste tribune doek is 110 meter breed en 15 meter hoog. Daarop staan 110 foto’s (2-x3 meter) van leden van de vereniging. In het midden staat het logo en aan beide kanten van het logo tekst. Aan de ene kant staat “PSV Fans United supports PSV” en aan de andere kant staat “Proud to be a PSV fan”. Verder hebben we een tribunedoek van 60- bij 15 meter genaamd Historie. Daarop staat in het midden weer het PSV Fans United-logo met links daarvan een wat kleiner oud-PSV-logo en rechts het huidige PSV-logo wat ook wat kleiner is. In het midden aan de onderkant staan de behaalde prijzen zoals de Johan Cruijff schaal, KNVB beker, landskampioensschaal, Europa cup 3 en de Europa cup 1. Ook staan er foto’s op van de bekendste voetballers uit de historie van de club.

psv tribunedoek
Ook hebben we nog kleinere tribunedoeken die vaak worden meegenomen naar uitwedstrijden. Het recentste doek is een doek voor het 100-jarig bestaan van PSV. Op het gouden doek staat de tekst “PSV Fans United feliciteert de jubilaris” met daaronder het 100-jarig PSV-logo. Ook is er een doek wat vernoemd is naar een tekstdeel uit het clublied. Die tekst luidt “aan het blauwdoek meer sterren”. Elke ster staat voor een kampioenschap. Er staan nu 21 sterren op. Dat Philips-blauwe doek dat de afmeting 15- bij 15 meter heeft wordt omringt door de spelers van de selectie van dat jaar. Aan het eind van elk seizoen worden de vertrokken spelers vervangen door de nieuwkomers.

Fanzine


Het fanzine “Behind the goal” van de Stichting Oost ging mee over naar PSV Fans United. Omdat PSV Fans United uit meerdere groepen bestaat werd de naam veranderd naar “Eendracht Maakt Macht”. Het fanzine dat eerst in het zwart-wit uitkwam, komt tegenwoordig in full-color bij de leden in de brievenbus. In het blad word veel aandacht aan de fan besteed zoals interviews en reizen in het buitenland. Een kritische noot zal ook nooit ontbreken in het blad dat door de fanatieke jongens zelf gemaakt word. Het fanzine komt minimaal 4x per jaar uit.

Extra activiteiten


Naast het organiseren van fan bijeenkomsten voor als er problemen zijn, organiseert PSV Fans United jaarlijks het zaalvoetbaltoernooi om de Harry van Raaij Cup. Dit toernooi is gestart in 2001 en loopt tot op heden. Harry van Raaij doet ieder jaar persoonlijk de prijsuitreiking. Hij is dan ook niet te flauw om aan alle aanwezigen een rondje weg te geven. Aansluitend is er bijna altijd een feestavond in Stadionbar de Aftrap. De Aftrap is de thuishaven van PSV Fans United. Daardoor vernieuwd PSV Fans United ook elk jaar de 3 vlaggen die aan de lantaarnpalen voor De Aftrap hangen. Op de vlaggen staat altijd het oude PSV-logo, het nieuwe PSV-logo en het logo van PSV Fans United. De achtergrond is altijd verschillend en wordt meestal de vormgeving van het nieuwe shirt dat jaarlijks uitkomt.

vlag stadionbar de aftrap    psv vlag stadionbar de aftrap    vlag oude psv logo

Postadres: 
PSV Fans United
Postbus 6350
5600 HJ Eindhoven
achtmei2016@outlook.com
PROGRAMMA

-

01 Jan 1970 1:00
,
mark van bommel psv fans united