Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion?


PSV won de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, FC Twente, met 3-2. Door de overwinning en het verlies van AZ bij Go Ahead Eagles staat PSV nu op een 5de plaats met 8 punten achterstand op de nummer 4 Feyenoord. SC Heerenveen kan zondag de plaats van PSV overnemen als ze de uitwedstrijd bij FC Groningen winnen.

 

De opstelling van PSV tegen FC Twente was op 3 plaatsen gewijzigd in vergelijking met de uitwedstrijd bij sc Cambuur. Ruiz verving op rechts Narsingh, Hendriks was in het hart van de verdediging de vervanger van de geschorste Rekik. Arias, de vervanger van Brenet, slalomde in de 6 minuut door de verdediging van FC Twente en schoot de 1-0 in de korte hoek. Dat was een mooie opsteker voor onze club.

In de 15e minuut werd Twente pas echt gevaarlijk, maar Ebicilio die helemaal vrijstond had zijn vizier niet op scherp staan. Even later kwam Castaignos net te kort op een steekbal. PSV begon de wedstrijd uit handen te geven en Twente werd weer gevaarlijk, maar de ver uit zijn doel komende Zoet voorkwam erger. Tegen de verwachting was het PSV dat scoorde. Een mooie voorzet van Depay werd door Locadia knap binnen gekopt. Hierna liet PSV Twente weer voetballen en gaven ze te veel ruimte weg. In deze periode, rond de 30ste minuut, was de grootste kans voor Tadic die van buiten het strafschopgebied tegen de lat schoot.
Drie minuten later was er een mooie aanval van PSV. Via 3 middenvelders kwam de bal bij Depay die de bal breed legde op Schaars, maar zijn schot was recht op de doelman af.

Enkele minuten later brak PSV weer uit en gaf Hiljemark de bal naar Depay die zijn inzet tot corner zag verwerkt. Die corner leverde niets op. Zes minuten voor de pauze liet Bruma zich na een inworp wel heel makkelijk uitspelen en schoot Promes de 2-1 voor Twente binnen.

 

Na de pauze was de eerste grote kans voor PSV. Nadat Hiljemark de doorgang middels een overtreding was gesperd, draaide Depay de bal in het strafschopgebied. De kopbal die hier opvolgde werd gestopt door de doelman.  Even later was het 3-1. Willems speelde zich knap vrij en schoot van buiten het strafschopgebied in de lange hoek. Meteen hierna kreeg Castaignos een grote kans, maar de kopbal ging gelukkig over. Na de kans voor Twente controleerde PSV de wedstrijd, maar ze werden in die periode niet echt gevaarlijk omdat ze het voorin te mooi wilden doen.  Toch kwam Twente uit een scrimmage na een corner op 3-2. Natuurlijk jammer want die putten daar weer hoop uit. Vijf minuten later liep Twente makkelijk door de PSV-verdediging, maar dit keer schoot Promes over. Hierna volgde een hoogstandje van Ruiz die met een hakbal Locadia wegstuurde. Hij nam de bal niet goed aan en Bengtsson van Twente kon ingrijpen.

De verwachte stormloop van Twente bleef uit en in de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Locadia de kans om de wedstrijd op slot te gooien , maar hij schoot iets te onbesuisd over. Meteen hierna verliet Locadia het veld voor  Matavz die vermoedelijk zijn laatste speelminuten voor PSV maakte.  Matavz kreeg nog bijna een kans, maar de diepe bal op hem in de laatste minuut van de blessuretijd was net te hard.

Onze complimenten voor PSV die volop strijd leverden en ondanks dat ze af en toe slordig waren, de wedstrijd goed uitspeelden. Was de hand van “onze” Guus al zichtbaar?

 

Opstellingen:
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Hendrix, Willems, Hiljemark, Schaars, Park, Ruiz (Narsingh/81), Locadia (Matavz/90+1), Depay

 

FC Twente:  Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder (Koppers/84), Ebecilio, Tadic, Gutiérrez, Promes, Castaignos (Børven/77), Mokhtar (Eghan/46)Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion? Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion? Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion? Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion? Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion? Was de hand van Hiddink al zichtbaar in het Philips Stadion?
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united