Stapt PSV Fans United uit het PSV Convenant?


Het PSV Convenant bestaat uit een boekwerk waarin gemaakte afspraken staan waaraan de deelnemende partijen zich moeten houden. De Convenant-partners zijn: PSV, justitie, politie, gemeente Eindhoven en de beide officiële supportersverenigingen. Nu de gemeente samen met de politie heeft besloten om Stadionbar De Aftrap voor 2 maanden te sluiten zou dat voor PSV Fans United de bekende druppel kunnen zijn om daar uit te stappen.

De supportersverenigingen en PSV zijn niet op de hoogte gebracht dat ze het besluit wilden gaan nemen. PSV Fans United is al langer het gedrag van de politie meer dan zat. Zij waren ook afgelopen seizoen weer een bron van ergernis. De voorbeelden waren natuurlijk het een paar keer hermetisch afsluiten van de fans rond De Aftrap die nog eens niet naar huis mochten, ook al moesten ze de laatste trein of bus halen. Als je de politie-vertegenwoordigers daar dan tijdens een wekelijkse evaluatie op aansprak antwoordden ze dat ze dat een volgende keer gewoon weer zouden doen. Je kunt blijkbaar met die gasten niet fatsoenlijk praten, voelen zich nog al snel aangevallen.

Al die frustraties leiden dan naar rellen na afloop van PSV-Ajax. Nadat de politie een PSV-fan over de stoeptegels wegslepen, vinden ze het gek dat anderen daar op gaan reageren. Inmiddels zijn er veel arrestaties verricht waarvan later bij sommige jongeren door een arrestatieteam, terwijl anderen zich mochten komen melden.! Waar zijn zij mee bezig? Je kunt je daarna afvragen waarom justitie en politie niet aanwezig waren op het zes wekelijkse veiligheidsoverleg van 21 mei. Daar stond de evaluatie over PSV-Ajax op de agenda. Dit is toen doorgeschoven naar de eerste vergadering van seizoen 2013/2014. Vind je het daarom gek dat wij de sluiting van De Aftrap niet normaal vinden. Hebben ze op eigen houtje besloten. Waar ik me persoonlijk ook aan stoor is de beeldvorming door de politie wat ik heb teruggelezen in het proces-verbaal van bevindingen door diverse verbalisanten. Dit schept een vertekend beeld voor zowel de officier van justitie als de rechter die dat ook lezen.

Inmiddels hebben wij PSV-directeur Tiny Sanders op de hoogte gebracht van ons mogelijke besluit om uit het Convenant te stappen.

Namens het bestuur,
Frits Bovers voorzitterTerug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united