PSV wint van SC Cambuur


De wedstrijd tussen Cambuur en PSV werd gespeeld zonder uitpubliek (zie foto). De wedstrijd werd geboycot door de officiële supportersverenigingen van PSV omdat er een verplichte bus combi was opgelegd. Ook het vroege tijdstip was een doorn in het oog. Om kwart voor zeven moeten spelen op een doordeweekse avond in Leeuwarden, mafkezen. Zo zie je wederom dat de KNVB schijt heeft aan de voetbalfans.


Ondanks dat PSV het volgens  de directie, technische staf en selectie na behoren doet, had trainer Cocu toch enkele wijzigingen aangebracht. Arias werd vervangen door grootbek Brenet en Hiljemark stond op de plaats van wereldtopper Maher.
PSV was goed en wel aan de wedstrijd begonnen of we stonden al met 1-0 achter. In de tweede minuut werd er uit een corner gescoord. Drie verdedigers lieten de bal lopen en Manu van Cambuur reageerde wel adequaat. Hierna stelde de eerste helft een tijd lang weinig voor van beide kanten. Helaas kreeg Rekik voor een onschuldige overtreding geel waardoor hij de wedstrijd tegen FC Twente mist. Wat wel belangrijk was is de 1-1 van PSV die viel uit een standaard situatie. Bruma kopte een vrijetrap van Schaars binnen na een fout van doelman Nienhuis. Beetje jammer was dat die mongool het logo van PSV op zijn shirt diverse keren deed kussen na zijn doelpunt. Ben benieuwd hoeveel logo’s hij al gekust heeft. Kan me ook foto herinneren waar hij zijn neus snuit in het PSV-shirt.
Twee minuten voor de rust kreeg Narsingh een grote kans, maar hij miste.


De tweede helft kwamen we na 5 minuten goed weg toen Lukoki op rechts alleen op doel afging, maar te egoïstisch was om af te spelen, de bal ging voorlangs, pff. Een paar minuutjes later, nadat Brennet slecht stond te verdedigen, redde Rekik voordat Cambuur gevaarlijk kon worden. Rekik zullen we zaterdag echt missen. Toch kwamen wij op voorsprong. Goed opjagen door Narsingh bracht hem de mogelijkheid een perfecte voorzet op Locadia te geven die de bal binnentikte, 1-2!
De verslaggever, uit de oude doos, vond het tegen de verhouding in, nou, daar hebben wij mooi schijt aan!! We konden zelfs op 1-3 komen, maar grootbek Brenet die goed mee op kwam faalde oog in oog met Nienhuis. De grootste kans voor Cambuur kwam  7 minuten voor tijd na een foutje van Zoet, maar de enige echte leider van de verdediging, Rekik, voorkwam erger.  In blessuretijd maakte Zoet zijn foutje goed door een schot klemvast te pakken.

Opstellingen
SC Cambuur:  Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van Boxel (Feldballe/81), Pereira, El Makrini, Bakker, Ritzmaier, Lukoki (Schepers/67), Ogbeche (Hemmen/19), Manu

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Hiljemark, Schaars, Park (Zanka/91),  Narsingh (Hendrix/80),  Locadia (Matavz/87)

Er is nog veel werk aan de winkel voor PSV. Een zwaluw geeft nog geen zomer!
If you don’t like PSV Fans United, we don’t care!PSV wint van SC Cambuur PSV wint van SC Cambuur PSV wint van SC Cambuur PSV wint van SC Cambuur
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united