PSV wint strijdend van Vitesse


PSV begon de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse met Ruiz terug in de basis. Hierdoor belandde Narsingh op de reservebank. Voor het PSV-vak hing een spandoek met een steunbetuiging aan de zwaar geblesseerd geraakte ex-PSV’er Kevin Strootman. Een mooi gebaar van de fans.

 

PSV zette vanaf de eerste minuten druk zodat Vitesse moeite had met de opbouw. De eerste mogelijkheid was wel voor Vitesse, maar Zoet reageerde allert op een kopbal na een vrijetrap.
Meteen hierna kopte Depay naast na een prima voorzet van Willems. In de 6de minuut kwam PSV onverwacht op voorsprong. Doelman Velthuizen wilde een terugspeelbal met links wegtrappen, maar raakte de bal eerst met rechts waardoor de bal voor de voeten van Locadia kwam. Die had geen enkel probleem om de bal in het lege doel te schieten. Hierna had PSV binnen een paar minuten de score kunnen uitbouwen, na enkele keren slecht verdedigen van Vitesse, maar er werd te gehaast met de mogelijkheden om gesprongen.
In de 18de minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte. Rekik kopte na een voorzet de bal voor de voeten van een Vitesse speler die door matig meeverdedigen van Ruiz de bal van buiten het strafschopgebied achter doelman Zoet krulde. Was Ruiz iets feller geweest was de gelijkmaker niet gevallen. Zeven minuten later moest Zoet twee keer achter elkaar redding brengen voor PSV om een achterstand te voorkomen.. Een minuutje later belandde een vrijetrap van Depay via de hand van doelman Velthuizen op de lat. Meteen hierna countert PSV via Willems die met de arm onderuit wordt gehaald en daar een strafschop voor krijgt. De strafschop werd in eerste instantie gemist door Depay, maar via Velthuizen kwam de bal bij Park die met een kopbal Depay alsnog liet scoren. Dit was op het randje van buitenspel. Een paar minuten later schoot Depay met links tegen Velthuizen. De 1-2 was de ruststand, na een boeiende eerste helft.

 

Zonder te wisselen begonnen beide teams aan de tweede helft.  Vitesse ging op jacht naar de gelijkmaker. PSV begon onrustig te spelen en leed regelmatig onnodig balverlies. De eerste vijftien minuten leverde voor beide teams geen kansen op alhoewel Vitesse wel een paar keer dreigend was, wat enkel tot hoekschoppen leidde. In de 64ste minuut kwam PSV er goed uit, maar Locadia schoot in het zijnet. In de 69ste minuut verliet de aangeslagen Depay het speelveld. Narsingh was zijn vervanger. Vitesse wisselde ook en leek nog aanvallender te willen gaan spelen. 
PSV bleef onder druk en kwam er niet uit. Dertien minuten voor tijd kwam PSV goed weg toen Quazaishvili in kansrijke positie naast schoot. Hoelang zouden we dit nog volhouden? Inmiddels was Maher in het veld gekomen voor de moegestreden Park. Een gewaagde wissel van coach Cocu omdat Maher niet bepaald bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten. PSV kreeg ver in blessuretijd een kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Narsingh faalde echter oog in oog met doelman Velthuizen.Vitesse kreeg hierna nog een grote kans toen Willems makkelijk voorbij werd gelopen, maar Piazon raakte de teruggelegde bal niet goed.

 

Pff, wat was ik, net als alle andere PSV-fans, blij toen er werd afgefloten. De zevende overwinning op rij was een feit. Sinds een paar fans uit onvrede met een megafoon op trainingscomplex De Herdgang waren geweest, heeft PSV alles gewonnen.
Nu het bericht online zetten en de overwinning vieren met een lekker koud glas… melk.
Forza PSV!

 

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Van der Struijk (Piazon/69), Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Labyad (Drurdjevic/85), Ibarra (Quazaishvili/69), Havenaar, Atsu

 

PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Park (Maher/79), Schaars, Hiljemark, Ruiz, Locadia (Hendrix/90+4), Depay (Narsingh/69)PSV wint strijdend van Vitesse PSV wint strijdend van Vitesse PSV wint strijdend van Vitesse PSV wint strijdend van Vitesse PSV wint strijdend van Vitesse PSV wint strijdend van Vitesse
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united