PSV wint dik verdiend van Dinamo, zo, nu eerst een Bavaria


PSV wint vanavond dik verdiend van Dinamo Zagreb. De 2-0 was nog een vertekend beeld, het had ook 7-1 kunnen worden. PSV begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na vijf minuten al een mogelijkheid via Locadia die de bal niet goed raakte. Een schot van Toivonen werd door Zalenika tot corner verwerkt. Hierna kregen we weer een kans, maar het schot van Depay leidde niet tot de openingstreffer.
Toivonen was hierna via een kopbal ook dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal leverde ook niets op.
Ook Locadia, die weer in de basis stond, kreeg een uitgespeelde kans, maar zijn inzet werd door de doelman gestopt.Na een half uurtje spelen was het dan toch raak. Een prachtige aanval over de as van het veld, Maher speelde Toivonen aan, liep zelf verder, waarna Toivonen Locadia aanspeelde die breed legde op Narsingh, zijn voorzet werd door Maher binnen geschoten. Dinamo probeerde de eerste helft af en toe wel wat, maar werd niet echt gevaarlijk. PSV verdedigde soms wel slordig.

Even pauze in de wedstrijd en nu met het typen ook voor mij. Even een Bavariaatje drinken…, heb inmiddels een droge keel.

Zo, de tweede helft begint. Dinamo begint niet slecht aan de tweede helft en zet druk naar PSV. Verder dan een schot over het doel kwamen ze gelukkig niet. Even later is PSV weer wakker en al snel valt de 2-0. Weer een prachtige aanval via Maher die Narsingh aan de rechterkant vrij ziet lopen. De voorzet komt bij Toivonen die beheerst scoort.
Hierna kreeg PSV nog diverse kansen, maar waren de spelers niet scherp genoeg. Het dieptepunt van de tweede helft vond ik het uitfluiten van Depay toen hij zich vastliep op de Dinamo-verdediging. Al met al een verdiende overwinning waar de fans recht op hebben. Aandachtspunt is dat Dinamo af en toe makkelijk door de PSV-verdediging liep zonder echt gevaarlijk te worden. In ieder geval heb ik aan de wedstrijd een goed gevoel over gehouden  Als PSV zo voetbalt winnen we zondag ook van NAC. Is ook goed voor ons als fans, anders gaan ze in Breda weer met die domme score-vlaggen lopen. Hebben ze daar ook score-vlaggen voor als ze verliezen? 0-1, 1-2, 0-2, 1-3, 2-3, 1-4, dag NAC! Zo, nu eerst een Bavaria!

Opstellingen:
PSV
Tyton, Arias, Bruma, Hendrix (Zanka/ 69), Willems, Maher, Toivonen, Schaars (Hiljemark/80), Narsingh (Jozefzoon/76), Locadia, Depay
Dinamo Zagreb:
Zalenika, Soudani (Cop/63), Simunic, Pinto, Antolic, Sammir Halilovic/77), Fernandes, Addy, Pivaric, Lima (Rukavina/46), BrozovicPSV wint dik verdiend van Dinamo, zo, nu eerst een Bavaria PSV wint dik verdiend van Dinamo, zo, nu eerst een Bavaria PSV wint dik verdiend van Dinamo, zo, nu eerst een Bavaria
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united