PSV verliest van Feyenoord en Makkelie


PSV-trainer Cocu had diverse aanpassingen gedaan voor de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. Toivonen, Locadia en Narsingh waren buiten het elftal gehouden. De verrassing was misschien wel dat Bakkali in de spit stond. Eigenlijk wel een logische keuze van Cocu omdat Bakkali tegenover de trage Mathijsen kwam te staan. Door het niet opstellen van Toivonen kwam Maher eindelijk op zijn favoriete positie terecht.
Feyenoord opende sterk en zette PSV meteen onder druk. PSV had meerdere overtredingen nodig om Feyenoord af te stoppen. In de 5de kreeg Bruma al geel, wat hem een schorsing oplevert voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Grote kansen leverde de druk van Feyenoord niet op hoewel we een keer goed wegkwamen toen Zoet een voorzet uit een vrijetrap verkeerd beoordeelde. De kopbal ging gelukkig over.

Na ruim een kwartier kwam PSV onder de druk uit. Dit leverde al snel de voorsprong op voor onze jongens. Maher zette een aanval op met Jozefzoon, die de bal doorspeelde in het strafschopgebied waar Maher met buitenkantvoet de bal naast doelman Mulder in het doel tikte. Hierna zette Feyenoord weer druk en leed PSV verschillende keren dom balverlies. In de 33ste minuut kreeg PSV weer eens kans uit een counter. Maher speelde de bal naar rechts naar de mee opgekomen Arias die voorlangs schoot. De grootste kans voor Feyenoord kwam enkele minuten voor de pauze. Clasie mocht vrij opkomen met de bal, maar zijn schot werd door Zoet tot hoekschop verwerkt. In blessuretijd werd het toch nog 1-1. Feyenoord counterde een door Depay slecht genomen vrijetrap goed uit en Boëtius schoot de bal langs Zoet.


Na de pauze begon Feyenoord PSV weer onder druk te zetten. Ze werden niet gevaarlijk, maar werden in het zadel geholpen door scheidsrechter Makkelie! Wat een drol die vent, geeft zomaar een strafschop. In ligt vasthouden van Arias, wat vaak  in de wedstrijd gebeurt, zag hij dus een strafschop. Eerder in de wedstrijd maakte hij al meer vreemde beslissingen in het voordeel van de thuisclub. De strafschop werd benut en we hoopten dat PSV dit nog te boven zou komen. Denk je alles gehad te hebben fluit die drol een paar tellen later weer voor een strafschop. Bruma krijgt ook nog zijn tweede gele kaart, dus moeten we met 10 man verder. Dit keer werd uit de strafschop de paal geraakt en leefden we nog. Inmiddels van de tv het geluid afgezet want die verslaggever was ook zwaar anti PSV.  Vijf minuten later viel toch de 3-1. Een voorzet waar door twee verdedigers veel te traag op werd gereageerd werd door Pelè in het doel geschoten.


Wat kunnen we concluderen na deze wedstrijd? Dat de werklust beter was wat je terug zag in het aantal overtredingen. Dat er slecht werd gespeeld. Dat Bruma 2 wedstrijden achter elkaar rood krijgt. Dat Makkelie 2 wedstrijden achter elkaar makkelijk 2 penalty’s geeft. Dat alles voor clubicoon Cocu tegen zit. Dat we gezakt zijn naar een onacceptabele 10de plaats. Dat er versterkingen moeten komen in de winterstop!

Opstellingen
Feyenoord: Mulder, Janmaat (Van Beek/83),  De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena (Goosens/79), Schaken, Pellè, Boëtius (Vormer/80)

PSV: Zoet, Arias, Rekik, Bruma, Tamata, Hiljemark, Maher (Locadia/84), Schaars, Jozefzoon, Depay (Zanka/61), Bakkali (Narsingh/67)PSV verliest van Feyenoord en Makkelie PSV verliest van Feyenoord en Makkelie PSV verliest van Feyenoord en Makkelie PSV verliest van Feyenoord en Makkelie
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united