PSV verliest finale in Maspalomas


PSV speelde de finale van het XXIX Torneo internacional de Fútbol Maspalomas 2014 tegen het Duitse FC Augsburg. De Duitsers staan in eigen land op een achtste plaats met 20 punten minder en een wedstrijd meer gespeeld dan koploper Bayern München.

Voor dat de finale begon werd aangegeven dat PSV Bryan Ruiz voor de rest van het seizoen van Fulham heeft gehuurd.

PSV begon de finale met in de sterkst mogelijke opstelling. Hieraan kon je zien dat PSV serieus de finale wilde winnen. Het eerste kwartier was het aftasten tussen beide teams. In de 16e minuut kreeg PSV de eerste kans, maar de inzet van Locadia werd tot corner verwerkt. Deze leverde niets op. In de 30ste minuuut speelde Locadia zich op de rand van de 16 meter knap vrij, maar zijn schot werd gestopt door de doelman. FC Augsburg viel in mijn ogen tegen de eerste helft, er kwam weinig gevaar vanuit.

In de tweede helft kreeg PSV binnen 3 minuten 2 kansen. Eerst zette Maher Locadia vrij, maar in plaats van dat hij met links schoot deed hij het  rechts. Hierna miste Depay. Even later kreeg Augsburg een grote kans. Zoet was al omspeelt, maar gelukkig speelde de spits de bal te ver naar buiten en leverde dat verder geen gevaar op. Augsburg begon nog meer aan te dringen, maar werd in eerste instantie niet echt meer gevaarlijk. In de 20ste minuut deed PSV 3 spelers wisselen. Brenet, Hendrix en Narsingh.  Schaars, Willems en Rekik.

PSV ging niet beter spelen en Augsburg scoorde 15 minuten voor tijd uit een counter. Hendrix liet zijn man de ruimte terwijl hij naar de bal moest gaan en die schoot keihard binnen. Meteen daarna kreeg Augsburg weer een kans, maar Zoet redde alert PSV probeerde het nog wel, maar het lukte niet. Rai Vloet viel nog 5 minuten voor tijd in. PSV werd in blessuretijd pas weer gevaarlijk, maar de lat stond de gelijkmaker in de weg. 


Conclusie na deze wedstrijd: Er is nog veel werk aan de winkel voor de technische staf anders komt het de tweede helft van het seizoen niet meer goed! Kom op PSV!


Opstelling PSV:
Zoet; Willems, Rekik, Bruma, Arias; Maher, Schaars, Hiljemark; Depay, Locadia en Park.PSV verliest finale in Maspalomas
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united