PSV vergeet weer te verdedigen: NAC Breda - PSV 2-1


Na de winst op Dinamo Zagreb had ik PSV wat sterker ingeschat dan NAC Breda. NAC Breda begon sterk aan de wedstrijd. Ze stichtten gevaar met afstandsschoten.  De eerste van Seuntjes ging naast, daarna werd er een schot gestopt door Tyton. Wat later schoot Lurling nog naast. In de 10de minuut kreeg NAC de grootste kans, een vrije trap van Buijs werd door de geheel vrijstaande Kwakman over het doel gekopt. Even daarvoor had Depay een buitenspeldoelpunt gemaakt, na een pass van Maher.
Na de sterke beginfase van NAC kwam PSV beter in het spel. Een voorzet van Willems werd gemist door Locadia en Depay, een schot van Toivonen werd klemvast gepakt door Ten Rouwelaar en na een mooie actie van Depay ging hij voor eigen succes terwijl afspelen beter was geweest. Hierna kwam er weer een voorzet van links die te hoog was voor spits Locadia.
NAC Breda werd niet echt gevaarlijk hoewel ze nog wel een keer gevaarlijk uitbraken na balverlies van Schaars. De counter werd middels een overtreding net buiten de 16 meter gestopt. De vrijetrap leverde niets op. Na de mislukte vrijetrap van NAC kreeg Narsingh een kans, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Bij de tegenaanval die hier opvolgde mocht Sarpong vrij opkomen, hij schoot uit een moeilijke hoek tegen Tyton. Een minuut voor de pauze was het dan toch raak voor PSV. Vanaf het middenveld werd Depay aangespeelt die ruimte creëerde en de bal aan Toivonen gaf, die speelde de bal door naar Locadia en schoot de bal in de verre hoek van het doel, 0-1.
Na de pauze begint PSV en wordt direct twee keer gevaarlijk door Depay. Na zijn eerste dribbel legt hij de bal terug op Locadia, zijn inzet wordt geblokt. De rebound wordt door Willems overgeschoten.
Na zijn tweede dribbel schiet hij de bal voorlangs. Wat stelde NAC daar tegenover?
Zij kregen een grote kans voor Poepon die over het doel kopte. Ook kwam er een gevaarlijk schot wat rakelings naast ging. Hierna leek PSV de wedstrijd te controleren.  PSV kreeg ook weer kansen. Een solo van Arias werd overgeschoten en een inzet van Locadia werd gestopt door Ten Rouwelaar.  NAC ging ook weer in de aanval en kregen een grote kans uit een corner, maar de bal, gemist door Tyton, werd naast gekopt. Hierop volgde weer een kans voor NAC, maar een schot werd geblokt wat een corner opleverde. Uit de hierop volgende corner van Buijs scoorde Kwakman, die net als in de eerste helft helemaal vrij mocht staan, 1-1. PSV ging na die tegenslag  weer opzoek naar de 1-2. Arias kwam weer op, maar zag de vrijstaande Jozefzoon over het hoofd. Hierop volgde een corner die niets opleverde.Enkele minuten later speelde Depay zich knap vrij op de rand van de 16 meter, maar zijn schot ging naast.
Tien minuten voor tijd kreeg NAC een vrijetrap aan de zijkant van het veld op de helft van PSV. Raad eens wie weer vrijstond en de bal in het doel schoot, juist ja, Kwakman, 2-1. Leren ze bij PSV dan nooit wat verdedigen is? Hierna kreeg NAC nog enkele kansen, maar  behoedde Tyton ons nog voor een grotere nederlaag. Door deze nederlaag zakt PSV naar een zeer teleurstellende  achtste plaats! Wat een schande voor de PSV-fans! Zo, nu geen Bavaria…

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg, Buijs, Lurling (Verbeek/78), Seuntjes, Poepon, Perica  (Hadouir/74), Sarpong (Gilissen/86)

Opstelling PSV:
Tyton, Arias, Bruma, Rekik (Zanka/70), Willems (Matavz/82), Maher, Schaars, Toivonen, Narsingh Jozefzoon/62), Locadia, DepayPSV vergeet weer te verdedigen: NAC Breda - PSV 2-1 PSV vergeet weer te verdedigen: NAC Breda - PSV 2-1 PSV vergeet weer te verdedigen: NAC Breda - PSV 2-1 PSV vergeet weer te verdedigen: NAC Breda - PSV 2-1
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united