PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies


PSV boekte afgelopen zaterdag in Arnhem, waar een deel van de plaatselijke politie en stewarding zich van hun slechtste kant lieten zien, een moeizame overwinning op Vitesse met 0-1. Drie dagen later speelde PSV de inhaalwedstrijd voor de KNVB Beker tegen Roda JC. In Kerkrade begon PSV met 5 wijzingen in de basiself. Pasveer, Isimat, Brenet, Ritzmaier en Lodacia namen de plaatsen in van Zoet, Rekik, Arias, Maher en Narsingh. PSV Fans United heeft op haar website al eerder aangegeven dat het verschil tussen de vaste elf, waar Hendrix en Pasveer nog wel dicht tegenaan zitten, en de wisselspelers te groot is.

 

Dit gaven we maandag ook aan toen voorzitter Frits Bovers en secretaris John Hendriks een gesprek hadden met PSV-directeur Toon Gerbrands.

 

Natuurlijk lag het niet alleen aan de wisselspelers, ook te veel vaste waarden gaven niet thuis. PSV begon te rustig aan de wedstrijd en dat leidde al vrij snel tot het openingsdoelpunt van Van Hyfte van Roda. Hij krulde de bal in de verre hoek nadat eerst doelman Pasveer nog knap met de voet gered had. Wat stelde PSV er tegenover. Onnodig balverlies, mislukte eenman acties en slordigheden. Toch kwam PSV na 17 minuten op gelijke hoogte na een prachtige aanval. Wijnaldum gaf een pass op Locadia die de bal gelijk laag voor gaf waarna De Jong de bal binnenschoot. Een minuutje eerder was nog een inzet van Locadia van de lijn gehaald. Hierna ging PSV in een te laag tempo door en creëerden ze net als Roda geen enkele kans meer topt de pauze.

 

Na de pauze leek PSV feller uit de kleedkamer te komen. De grootste kans was na 10 minuten toen Wijnaldum zich knap vrijspeelde, maar zijn inzet gestopt zag worden. Drie minuten later kreeg Roda een goede kans, na dom balverlies van PSV, maar de inzet ging gelukkig voor ons voorlangs. Hierna nam Roda het initiatief en kreeg het enkele hoekschoppen die niets opleverden. PSV begon weer slordig te spelen met onnodig veel balverlies. In de 74ste minuut kwam Roda op voorsprong door Gyasi die in de korte hoek binnenschoot. Hierna kwamen Narsingh en Maher in het veld voor Ritzmaier en Locadia. PSV toonde veerkracht en kwam in de 83ste minuut op gelijke hoogte. De Jong bediende Wijnaldum in het strafschopgebied die zijn inzet weggewerkt zag worden door de doelman, maar de bal kwam terug bij De Jong die beheerst scoorde. Pff, wat een opluchting.

 

In de blessuretijd was er eerst een schot van Depay wat moeizaam gestopt werd en aan de andere kant schoot Jansen in kansrijke positie over. Willems viel komt hierna geblesseerd uit en werd vervangen door Arias. De laatste 20 seconden van de verlenging gaat PSV nog even bij het vijandelijke strafschopgebied de bal rondspelen terwijl de bal gewoon de 16-meter hadden moeten worden ingepompt. In de 8ste minuut van de eerste helft van de verlenging besliste Faik het duel. Uit een makkelijk gegeven vrije trap passeerde hij doelman Pasveer.

 

Deze wedstrijd toont wederom aan dat PSV altijd in de sterkste opstelling moet spelen en zich elke wedstrijd voor minimaal 100% zal moeten inzetten als ze kampioen willen worden. Iets waar de hondstrouwe fans naar smachten, kom op PSV!PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies PSV speelt moeizame bekerwedstrijd in Kerkrade, 3-2 verlies
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united