PSV speelt gelijk tegen tien Friesen


Heerenveen begon gehandicapt aan de uitwedstrijd in Eindhoven. Haar topscorer Finnbogason was vrijdag op de training geblesseerd geraakt. Een aderlating voor de Friezen die tot nu toe in de uitwedstrijden pas 7 keer gescoord hadden.
PSV begon gematigd met aanvallen wat niet echt kansen opleverde. In de 15de minuut kwam Heerenveen met 10 man te staan na een grove overtreding van Van den Berg op Maher. Scheidsrechter Gözübüyük zag er direct rood in. PSV bleef ondanks de rode kaart rustig voetballen. Depay kreeg een kans, maar zijn inzet met buitenkantvoet was te slap. Even later werd Toivonen door Bruma aangespeeld, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied ging naast. 
Tien minuten voor de pauze kreeg Toivonen een kans na goed voorbereid werk van Depay, achter zijn schot van de rand van het strafschopgebied zat te weinig kracht. Hierna kreeg Locadia een kans na een goede pass van Schaars, zijn inzet ging naast. PSV bouwde de druk verder op wat resulteerde in een kans voor Maher, zijn inzet werd gestopt door doelman Nordfeldt. 
In de tweede helft kreeg PSV binnen de minuut een grote kans na een assist van Depay, Locadia schoot keihard, maar Nordfeldt redde bekwaam. Negen minuten later volgt de tweede grote kans voor PSV, Locadia schiet vrijstaand onbesuisd over.
In de 57ste minuut krijgt Slagveer voor Heerenveen een grote kans door wegglijden van Maher, maar het schot wordt gepakt door Zoet.  PSV bleef weer rustig verder voetballen en beseften blijkbaar niet dat ze een man meer op het veld hadden. Het leek  wel of coach Cocu zeker niet wilde verliezen want ondanks de man meer situatie wisselde hij nog geen verdediger.  Bij Heereveen werd 12 minuten voor tijd de jeugdige Basacikoglu vervangen door Wildschut. Bij zijn eerste actie zette hij de PSV-verdediging opzij en schoot de 0-1 binnen. Een paar minuten later kreeg PSV een grote kans op de gelijkmaker, maar met veel geluk hield de doelman de bal tegen. 
Vier minuten voor het einde dachten we dat de gelijkmaker viel, maar de inzet van Toivonen kwam via Van Anholt, die op de lijn stond, bij doelman Nordfeldt. Gelukkig valt in blessuretijd toch de dik verdiende gelijkmaker door Jozefzoon.

Opstellingen:
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekijk, Tamata (Hendrix/84), Toivonen, Schaars, Maher (Jozefzoon/81), Narsigh (Bakkali/60), Locadia, Depay
Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks, De Roon, Ziyech (De Kamps/50, Van den Berg, Basacikoglu (Wildschut/78), Slagveer, Van la ParraPSV speelt gelijk tegen tien Friesen PSV speelt gelijk tegen tien Friesen
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united