PSV naar een sfeerloos Maksimirstadion


Donderdag 24 oktober speelt PSV in de poulefase van de Europa League tegen Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb . Het Maksimirstadion , de thuishaven van Dinamo, met een capaciteit van ruim 35.000 toeschouwers zal nagenoeg leeg zijn. De UEFA heeft de Kroatische kampioen een straf opgelegd wegens herhaaldelijk wangedrag van de fans.
De laatste keer dat de Blue Bad Boys, zoals de fanatieke fans van Dinamo zich noemen, zich Europees misdroegen was bij de uitwedstrijd van hun ploeg tegen het Bulgaarse Ludogorets van 3 oktober jl. Er werden toen 45 aanhoudingen verricht en een veertigtal fans zonder kaartje werd teruggestuurd.
Dinamo moet dus één wedstrijd achter gesloten deuren spelen en dat is de derde groepswedstrijd van de UEFA Europa League. Dit betekent dat PSV ook geen supporters mag meenemen naar Zagreb en alleen met een beperkte delegatie zal afreizen naar Zagreb. Scheidsrechter bij deze sfeerloze wedstrijd is de Pool Pawel Gil. Dinamo, dat met 0 punten laatste in de poule staat, zal van PSV moeten winnen om nog aan overwintering te kunnen denken.
Een van de bekendste wedstrijden van Dinamo, die ons allen nog zal heugen, was die van 7 december 2011 toen ze thuis met 7-1 van Olympique Lyon verloren. Hierdoor liep Ajax op doelslado overwintering  in de Champions League mis.
Oud-PSV’er Željko Petrović speelde in het seizoen 1990/1991 nog voor Dinamo.


PSV naar een sfeerloos Maksimirstadion
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united