PSV loopt zwaar geflatteerde nederlaag op


Met rook, fakkels, werplinten en vlaggen zorgden de PSV-fans bij opkomst van beide elftallen voor een goede sfeer.
De wedstrijd begon na een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela.
De spelers van Vitesse werden in het begin uitgefloten. 

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er een voor PSV. Na voorbereidend werk van Locadia ging een schot van Rekik via de vuisten van Velthuizen naast. Vitesse stelde er niet veel tegenover. Er was een duikeling in het strafschopgebied en enkele schoten van afstand. Na een kwartier kreeg PSV een grote kans na goed voorbereidend werk van Schaars. Via Schaars kwam de bal bij Maher die voorzette naar Locadia die op zijn beurt de bal teruglegde op Depay. Zijn inzet werd met de voet gekeerd door Velthuizen. Vier minuten later gaf Depay een goede voorzet, maar de kopbal van Maher werd ook nu gestopt door Velthuizen. Met de counter die hierop volgde werd Vitesse gevaarlijk, maar een schot ging naast.

Zes minuten voor de pauze ging Vitesse onverdiend aan de leiding. Een ingooi van Vitesse ter hoogte van het strafschopgebied werd door zowel Rekik als Zanka verkeerd beoordeeld. Piazon was de lachende derde en schoot de bal onder Zoet door in het doel. Hierna kreeg Vitesse zelfs nog een kans op 0-2, maar een geplaatst schot werd door Zoet gestopt. In de blessuretijd kwam de bal na een uitval via Locadia bij Depay voor de voeten. Hij draaide naar binnen en schoot de bal van buiten het strafschopgebied laag in het doel.


Na de pauze gingen de eerste 10 minuten voorbij met mogelijkheden aan beide kanten, echt gevaarlijk werd het echter niet. Een goede kans voor Vitesse was er met nog 30 minuten te spelen. De aanval kwam via Piazon bij Van aanholt die tegen de voet van Zoet schoot. Hierna bleef Vitesse het spel maken wat 2 minuten later de 1-2 opleverde door Havenaar. Hierna was PSV de weg kwijt. Toivonen was te traag en verloor de bal iets over de middenlijn. De uitbrak die hier uit volgde kwam bij Leerdam die alleen op doelman Zoet geen fout maakte.

Tien minuten voor tijd werd PSV gevaarlijk, Maher draaide in het strafschopgebied weg van zijn tegenstander, maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door Velthuizen. Twee minuten later kwam de spanning terug en kregen we weer hoop. Rekik scoorde met het hoofd via de binnenkant van de paal, na een lange voorzet van Locadia.  Een minuut later was het aan de andere kant raak na slecht verdedigen van Hiljemark, Pröpper was de doelpuntenmaker. Even later werd het zelfs nog 2-5 toen Vitesse de PSV-verdediging weer te kijk zette en Van Aanholt scoorde. In blessuretijd werd het zelfs nog erger toen Pröpper wederom scoorde.

Een zwaar geflatteerde nederlaag, maar PSV heeft vanavond een les in effectiviteit gehad.


Opstellingen:
PSV: Zoet, Arias (Park/79), Zanka, Rekik, Tamata, Hiljemark, Maher, Schaars (Toivonen/45+2), Narsingh (Jozefzoon/69), Locadia, Depay

Vitesse: Veldhuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Pröpper,  Atsu, Vejinovic, Ibarra (Kakuta/83), Havenaar, PiazonPSV loopt zwaar geflatteerde nederlaag op PSV loopt zwaar geflatteerde nederlaag op PSV loopt zwaar geflatteerde nederlaag op PSV loopt zwaar geflatteerde nederlaag op
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united