PSV heeft gegokt en verloren


Voor zover ik me kan herinneren hebben er nog nooit zoveel jeugdspelers in de PSV-selectie gezeten als dit seizoen. Er stroomde te weinig jeugd door werd er altijd geroepen in de media. Nu, met trainer Cocu ook overgekomen uit de jeugd, dacht men het met een jeugdige selectie wel te redden.
Misschien als ze een jaar eerder hadden kunnen instromen in de Jupiler League met Jong PSV, had men kunnen zien dat er nog een heel groot verschil zit tussen een Jong PSV en een eerste elftal wat hoort mee te draaien met de vaderlandse top in de eredivisie. Het verschil met de top in de Jupiler League is al groot wat je dit seizoen goed kunt zien. Dat geldt trouwens ook voor de teams van Jong Ajax en Jong FC Twente. Ze staan alle onder de middenmoot.
Qua spel is Depay de enigste speler uit de jeugd die op dit moment met het eerste meekan. De verdedigers laten te vaak steekjes vallen wat goed te zien was tijdens de met 1-3 verloren bekerwedstrijd in het Philips Stadion tegen Roda JC.
Die persoonlijke fouten leidden tot alle drie de doelpunten. Het motto is ‘de jeugd heeft de toekomst’, maar in het belang van PSV lijkt het ons beter dat Manolev aanstaande zaterdag al terugkeert op de rechtsbackpositie.
De spelers met heel wat meer ervaring zoals Toivonen en Schaars kunnen het team niet op sleeptouw nemen en komen serieus te kort. Wij, als PSV-fans, gaan een zwaar seizoen tegemoet en moeten hopen dat de schade tot de winterstop beperkt blijft, zodat men zeker 2 goede backs gaat halen, een winnaarstype voor het middenveld en echte afmaker voor voorin. Matavz, die een grote kans kreeg oog in oog met Roda-doelman Kurto op de 1-1, is het net niet. Hij laat te vaak grote kansen onbenut.

In de nabeschouwing op psv.nl is te lezen wat Cocu o.a. op de persconferentie te melden had; ‘Dit soort wedstrijden komen wel eens voorbij, alleen nu in een periode waarin we het heel lastig hebben en op zoek waren naar een goed resultaat. Als we de gedrevenheid zaterdag weer op kunnen brengen, dan geloof ik wel in een goed resultaat’.
Als ik dat zo lees lijkt het net of  Fred Rutten geciteerd wordt.
Beste Cocu, PSV komt al weken op wat voor manier dan ook te kort, dit is geen incident! Steek je hoofd niet in het zand. PSV heeft met haar nieuwe beleid gegokt en verloren!

Opstelling PSV:
Bertrams, Willems, Hendrix, Bruma, Brenet, Schaars, Toivonen (Bakkali/76), Hiljemark (Maher/46), Depay, Matavz,  Narsingh (Locadia/65)

Opstelling Roda JC:
Kurto, Van Peppen, Luijckx, Biemans, Dijkhuizen (Djoum/82), Kali, Donald (Bonevacia/68), Pluim, Fledderus, Demouge, Hupperts (Höchner/79)PSV heeft gegokt en verloren PSV heeft gegokt en verloren PSV heeft gegokt en verloren
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united