PSV geeft tweede helft voorsprong simpel uithandenMaher was gepasseerd voor de wedstrijd tussen Roda JC en PSV in Kerkrade. Normaal niks mis mee zij het niet dat Toivonen, die nog steeds niet bijtekent, wel een basisplek had. Komt een beetje onbetrouwbaar over van de trainer, want Cocu riep voor het seizoen dat als spelers niet bijtekenen ze dan naar Jong PSV werden verbannen. Het niet nakomen van gedane uitspraken lijkt de onderlinge sfeer niet ten goede te komen.
De eerste helft kende veel onnodig balverlies  en een groot aantal kansen aan beide zijden. De eerste kans was er al na een paar minuten voor Roda. Nemeth liep in het strafschopgebied makkelijk tussen Bruma en Hendrix door, maar strandde op doelman Tyton. De rebound werd ook door Tyton tegen gehouden. PSV stelde daar een mooie pass van Depay op Bakkali tegenover, de voorzet eindigde in de handen van doelman Kurto.
In de 9de minuut viel de 1-0 voor PSV. Depay speelde in het midden Matavz aan die de bal terug naar Depay speelde, Depay speelde de bal weer naar de doorgelopen Matavz die doelman Kurto met een stift versloeg. Twee minuten later kwam Depay net te laat na een pass van Toivonen. Even later kreeg Bakkali de bal, maar zijn inzet was te zacht. Ook Toivonen probeerde het van afstand met een schot wat door de Roda-doelman gestopt werd. Bakkali had halverwege de eerste helft weer een van zijn befaamde rushes, echter in plaats van de bal breed te leggen werd zijn schot geblokt. De grootste kans voor PSV kwam om de voorsprong uit te breiden was voor Hiljemark die tegen de buitenkant van de paal schoot. Roda kreeg ook nog wat kansen. Zeven minuten voor de rust schoot de geheel vrijstaande Fledderus tegen de PSV-doelman.  Een paar minuten later kopte Biemans, een aanval die hij zelf had opgezet, net over. In blessuretijd kreeg Roda nog een grote kans, Donald gleed de bal over het PSV doel.

Na de pauze ging Roda opzoek naar de gelijkmaker. PSV stond erbij en keek ernaar. De eerste waarschuwing was een schot wat over het PSV-doel ging. In de 68ste minuut was het toch raak. Fledderus mocht vrij het strafschopgebied binnen lopen waarna hij de bal, die van Hupperts kwam, onder Tyton door in het doel schoot. PSV leek niet van slag en kreeg zelfs enkele minuten later een grote kans om weer op voorsprong te komen. Hiljemark zette Jozefzoon vrij voor Kurto, maar hij had geen goede balcontrole waardoor de Roda-doelman de bal weg kon werken. De rebound werd tegen een Roda-speler aangeschoten. 
In de 72ste minuut kreeg Depay zijn tweede gele kaart na een smerige overtreding op Dijkhuizen. In de 80ste minuut kreeg Roda een grote kans, Tamata werd op kinderlijke wijze voorbij gelopen waarna de voorzet door Demouge onderkant lat werd gekopt. Vijf minuten voor het einde mocht Nemeth, net buiten het strafschopgebied, vrij makkelijk wegdraaien bij Toivonen waarna hij de 2-1 in het doel schoot. In blessuretijd behoedde Tyton PSV voor een nog grotere achterstand. Een vrijetrap van Höcher dook hij à la Jan van Beveren uit de bovenhoek. Hierbij kwam Tyton ongelukkig tegen de paal terecht en viel met zijn hoofd op een stalennetdrager. Omdat PSV al drie keer had gewisseld ging “enfant terrible” Toivonen de plaats van Tyton innemen. Wij wensen Tyton van harte beterschap en hopen op een spoedig herstel!

Opstelling:
Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Biemans, Luijckx, Van Peppen, Hupperts (Höcher/80), Pluim, Donald (Demouge/61), Kali, Fledderus, Nemeth (Bonevacia/89)

PSV: Tyton, Arias, Bruma, Hendrix (Jorgenson/90), Willems (Tamata/67), Toivonen, Hiljemark, Schaars, Bakkali (Jozefzoon/67), Matazv, DepayPSV geeft tweede helft voorsprong simpel uithanden PSV geeft tweede helft voorsprong simpel uithanden PSV geeft tweede helft voorsprong simpel uithanden
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united