PSV Fans United zat al snel in een zetel tegen de PVDA


Wat later dan verwacht, maar hierbij een verslag van het minitoernooi tussen teams van de PVDA en PSV Fans United. Wij hebben het verslag bewust door Abdellah (PVDA) laten maken omdat het zijn toernooi was. Dit toernooi staat los van de eventuele politieke voorkeur van PSV Fans United.

 

PVDA - PSV Fans United minizaalvoetbaltoernooi - 8 maart 2014

 

Wie een maand geleden gedacht had, dat 8 maart  zo’n mooie zomerse dag zou worden, was waarschijnlijk voor gek verklaard.  Daarom moesten supporter nog wel van de terrasjes buiten gehaald worden om het zaalvoetbal te kunnen aanschouwen. Maar een prachtige ambiance zou het wel worden.
Zoals het bij PSV een goed gebruik is, krijgt de jeugd ook altijd een plek. Deze mochten eerst het veld inwijden en dit zorgde voor een klein oponthoud. Met een kwartiertje vertraging kon het minitoernooi eindelijk starten. Deelname van twee PSV Fans United-teams en een PVDA-raadsleden team en een van PVDA-sympathisanten.
De eerste wedstrijd was meteen een klapper voor PSV Fans United 1-team tegen de PVDA. Het was erg snel duidelijk dat PSV Fans United 1 niet alleen kwam om enkel een balletje te trappen, maar ook veel strijd te leveren. Dit resulteerde binnen 5 minuten voor een tegentreffer voor de PVDA. Ze werden daardoor meteen wakker geschud. Het overwicht (in sommige gevallen letterlijk) van de PSV Fans United 1 was van dien aard dat ze het PVDA-team snel op een grotere achterstand hadden gebracht. Uiteindelijk werd het 6-0 voor het PSV Fans United 1-team.

 

Het 2de team van PSV Fans United  zat verlekkerd te kijken naar de gebeurtenissen die het eerste team op de mat had neergezet. Ze starten ook voortvarend, maar de PVDA-sympathisanten boden sterk tegenstand. Het ging lang erg gelijk op. Het was krachtwerk tegen snelheid . De PVDA-sympathisanten werden gemakzuchtig en op dat moment sloeg PSV Fans United 2 genadeloos toe. Binnen een kort tijdsbestek stonden zij met 2-0 voor en gingen in de verdediging om het resultaat te verdedigen. Het spel werd wat ruwer, maar wel sportief.

 

De balverrichtingen van Adnan (PSV Fans United 1) waren weergaloos. Deze zouden op Youtube niet misstaan. Het was overduidelijk dat de hegemonie van de PSV Fans United met de eer zou opstrijken. Deze overmacht van PSV heeft zich voor het laatst voltrokken in 1988 en nu in 2014 tijdens dit PVDA-minitoernooi. Dit gaat in de geschiedenisboeken, beste lezers. In het onderlinge PSV Fans United duel ging het strijdig voort. Er werd voor elke centimeter gewerkt en daar kunnen de betaald voetballers hier nog wel  wat van leren. Dit duel werd beslist in het voordeel van PSV Fans United 1.
Er is deze middag erg veel lol getrapt en de sfeer was uitstekend; tot hilariteit van het publiek groeide het vertrouwen bij alle spelers en werden de keepers veelvuldig uitgetest. Zij op hun beurt treiterden de spelers met het omlaag trekken van hun broekjes tot ze erbij neervielen; dit allemaal in een ontspannen sfeer. Het vooruitzicht om na het minitoernooi naar het Philips Stadion te vertrekken om, naar later bleek, ook de 3 punten in Eindhoven te houden, zorgde ervoor dat het weekend niet meer stuk kon.

 

Eindstand: 1- PSV Fans United 1, 2- PSV United 2, 3- PVDA-sympatisanten, 4-PVDA

 

OPROEP:
Zoals jullie in een vorig bericht (vrijdag 8 maart) op deze website hebben kunnen lezen is dit minitoernooi op mijn initiatief in het kader van mijn persoonlijke campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben naast PSV-supporter ook lid van de PVDA (lijst 1) en sta op de 16de plek. Ik ben voornemens dit toernooi met- of zonder zitting in de gemeenteraad voort te zetten. Dat is een belofte die ik zeker zal waarmaken. PSV Fans United heeft afgelopen jaren laten zien zich goed te kunnen vertegenwoordigen in welk (veiligheids)overleg dan ook in binnen de gemeente. Daarnaast wil ik samen met de PSV Fans United de PSV-supporters in een positief daglicht zetten. Ik wil hen hierbij graag ondersteunen, o.a. middels dergelijke “goodwill-activiteiten” en vraag u mij uw verkiezingsSTEM te gunnen. Ik reken op u.

Met sportieve groet,
Abdellah (Appie)

 PSV Fans United zat al snel in een zetel tegen de PVDA PSV Fans United zat al snel in een zetel tegen de PVDA PSV Fans United zat al snel in een zetel tegen de PVDA
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united