PSV Fans United uit het PSV (Local) Convenant


Maandag 26 augustus is PSV Fans United officieel uit het PSV (Local) Convenant gestapt. Wij hadden eerder al aangegeven om uit het Convenant te stappen als de gemeente Eindhoven en politie vasthielden aan de 2 maanden sluiting voor Stadionbar De Aftrap die opgelegd werd zonder overleg met de andere Convenant-partners (PSV en de Supportersvereniging PSV). De sluiting werd opgelegd na een openbare orde verstoring op 14 april jl. Het ultimatum tegen de sluiting, wat wij in eerste instantie naar buiten brachten, was niet haalbaar door de vakantie van de burgemeester. Na overleg met een deel van de achterban van PSV Fans United, hebben we toen afgesproken dat als De Aftrap open zou mogen met het jubileumfeest van PSV, we alsnog in het Convenant  zouden blijven. Dit is toen ook aan een vertegenwoordiger van de gemeente doorgegeven. Inmiddels is de burgemeester een week terug van vakantie en heeft hij na een gesprek met PSV min of meer aangegeven om bij zijn standpunt te blijven. Dat doen wij dan bij deze ook. Wij hebben er geen vertrouwen meer in om met de politie, justitie en de gemeente in een Convenant te zitten. De Supportersvereniging PSV, PSV en zelfs de horeca in Eindhoven wilden dat De Aftrap openging. Ook aan het verzoek van die partijen ging de burgemeester voorbij. Het lijkt voor ons daarom ook steeds meer op een machtsspelletje.
Wij vragen ons  af of de burgemeester überhaupt wel wist waarom de Stadionbar is ontstaan? Die is namelijk ontstaan om de fanatieke supporters hun eigen bar te geven en ze daardoor uit de binnenstad te kunnen houden met de andere horeca. De Aftrap heeft ook heel beperkte openingstijden, maar wordt toch door de gemeente als een normale bar aangezien. Daardoor verschuilt de gemeente zich achter het horecastappenplan artikel 13 verstoring openbare orde. In eerste instantie (de eerste stap) had men een waarschuwing kunnen geven, want dat is in het verleden nooit eerder gebeurt. Men heeft gelijk de tweede stap gedaan wat inhoud een sluiting van minimaal 2 weken tot maximaal 3 maanden. Toch vinden wij dat er overleg met de Convenant-partners had moeten zijn gezien het feit dat De Aftrap een vast agendapunt was bij de veiligheid overleggen. Misschien is het voor de toekomst ook beter dat de ondertekenaars van het Convenant ook aanschuiven bij dergelijke overleggen. Dit gebeurde in het verleden zelden of nooit. De ondertekenaars samen met de operationele mensen aan tafel zou een sterk Convenant kunnen opleveren. Ook bij de wedstrijdevaluatie’s op maandag zou dat het geval moeten zijn. Wij hebben het idee dat de ondertekenaars maar voor een deel weten wat er besproken wordt of waar discussies over hebben gegaan. Wij hebben het gevoel dat bij een sterker Convenant De Aftrap niet gesloten zou zijn geworden. Dan hadden de ondertekenaars alle ins en outs geweten. De bar werd gesloten door de burgemeester nadat de politie hem het een en ander had ingefluisterd. Wij snappen  ook niet waarom De Aftrap geen weerwoord heeft kunnen geven! Wij denken daarom ten zeerst dat er binnen het politiekorps tegenstanders van de bar zitten of, wat we al eerder aangaven, ook niet weten waarom de bar is ontstaan. Ook vinden wij dat de politie bij zichzelf te rade mag gaan, waarom de Mobiele Eenheid laten chargeren bij een vol plein voor De Aftrap? Het lijkt erop dat ze overal lak aan hebben, afgelopen week toonde de politie zich weer van haar slechtste kant om de eigenaar van het café te gaan benaderen waar de fanatieke jongens a.s. vrijdag hun aftelfeest naar het jubileum van PSV houden. Wij vinden dat de hetze tegen de fanatieke supporters onderhand eens op moet houden!
Deze maandag trad PSV Fans United dus uit het Convenant. Voor het eerst was deze dag de burgemeester bij een veiligheidsoverleg aanwezig. Dit was voor PSV Fans United-voorzitter Frits Bovers de reden om toch even naar het overleg te gaan om vooraf uit goed fatsoen de aanwezigen een afscheidshand te geven. De burgemeester was op dat moment nog niet aanwezig, PSV, politie, gemeente en de Supportersvereniging PSV wel. Ook dit schrijven werd overhandigd.


Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united