PSV Fans United uit het Philips Stadion gestuurd


Op een wedstrijddag lopen helpers van PSV Fans United regelmatig het stadion in en uit voor dingen te doen. Dat is nooit een probleem geweest tot de wedstrijddag van PSV tegen Dinamo Zagreb. Door de jaren heen heb je een bepaalde vertrouwensband opgebouwd die door PSV Fans United nooit overtreden is. Wat schets deze wedstrijddag onze verbazing als we na eerst al een inspectie langs de tribunedoeken op de tweede ring hebben gedaan?
Terwijl we op een meter afstand staan van de doeken voor west die zijn losgewaaid, komt er een overijverige steward naar ons toe om te zeggen dat we zonder pas daar niet mogen zijn. Voorzitter Frits Bovers, die er ook bij was, heeft zelfs een toegangspas van PSV om  werkzaamheden in het stadion te kunnen doen.  De steward bij west  deed via zijn mobilofoon nog een laatste poging om ons het werk te laten doen, maar desondanks hield de man in de meldkamer, die ook wist wie we waren, voet bij stuk. Hij zal thuis wel niet veel te vertellen hebben!

Als kleine jongens werden we dus weggestuurd en moesten bij ingang 8 (receptie) pasjes gaan halen. Bij die ingang aangekomen werden we aangesproken door een andere steward die vroeg of we daar naar binnen moesten. “Ja natuurlijk, anders lopen we hier toch niet”: antwoordde Frits. Bij de receptie vond men het ook vreemd dat we weggestuurd waren en die gingen voor ons bellen. De veiligheidsman van PSV die kwam vertelde dat na 12 uur het stadion niet meer van PSV is, maar van de UEFA.  Er werd een steward meegestuurd en we konden weer teruglopen naar west. Inmiddels hangen de spandoeken weer strak.PSV Fans United uit het Philips Stadion gestuurd
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united