PSV Fans United-secretaris en enkele leden lopen Kennedymars


Zaterdagavond om 10 uur vertrokken vanuit het Brabantse Someren de deelnemers van de Kennedymars.Onder de deelnemers was de secretaris van PSV Fans United die het samen met 2 andere leden van de fanclub liep. Ondanks de weersomstandigheden volbrachten ze met zijn allen de mars. Ons respect gaat uit naar al de mensen die aan de tocht deelnamen. Misschien een idee voor PSV om de spelers eens op een andere manier kennis te laten maken met een fysieke training.

De mars in Someren is ter nagedachtenis aan een stelling van de Amerikaanse president John F. Kennedy. Die vroeg zich af of zijn staf binnen twintig uur tachtig kilometer kon lopen. In 1963 vertrok zijn broer met vier vrienden en drie honden om vijf uur 's nachts met een temperatuur van zes graden onder nul. Zeventien uur en veertig minuten later kwamen ze aan bij de finish.

Sinds 1963 zijn er ook elders in de wereld Kennedymarsen. In Brabant zijn er zeker acht marsen. Die in Someren (juli) en Waalwijk (september) zijn voor zover bekend het grootst wat betreft aantal deelnemers. Er zijn ook Kennedymarsen in Rijsbergen, Bergen op Zoom, Oosterhout, Bergeijk, Etten-Leur en Geertruidenberg. Sommige marsen zijn een keer in de twee jaar.PSV Fans United-secretaris en enkele leden lopen Kennedymars
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united