Onze Frits spreekt namens ons - door John van de Biggelaar


Onze voorzitter Frits werd afgelopen week gebeld door iemand van Omroep Brabant met de vraag of hij de mening wilde ventileren van ons Fans United  over de gang van zaken bij ons PSV gedurende de laatste weken/maanden. Over het reilen en zeilen dus van ons clubke, zowel binnen als buiten de lijnen. Frits bediende zich hierbij van het woordje ‘ons’. Wat ons betreft mag onze Frits met een gerust hart namens ons spreken.
Frits onderhoudt namelijk veelvuldig contact met ons en weet dus als geen ander wat er onder ons leeft. Natuurlijk zijn ook bij ons de meningen, over allerlei zaken die bij ons PSV spelen, niet altijd bij iedereen gelijk. Over het algemeen echter, zijn we het bij ons over heel veel zaken wel grotendeels eens. Als iemand het met van alles en nog wat niet eens zou zijn met ons, zou diegene waarschijnlijk ook geen lid zijn bij ons. Stem je bijvoorbeeld op een politieke partij dan zul je het waarschijnlijk niet, of niet helemaal met alle partijpunten eens zijn. Sterker nog je zult geen 2 medestemmers op die partij vinden die over elk punt exact hetzelfde denken. Je stemt echter op die partij omdat de mening die die partij uitdraagt over allerlei zaken,  het dichtst in de buurt komt van jouw opvattingen.
Wat ons betreft mag onze Frits dus gerust namens ons spreken. Wel vreemd dat een aantal personen, dat klaarblijkelijk om wat voor reden dan ook een hekel aan ons heeft, zich op de diverse sites ergert aan het feit dat Frits het woordje ‘ons’ durfde te gebruiken. Met ons bedoelt hij gewoon ons. Als je geen lid bent van ons, hoor je dus ook niet bij ons en is er dus geen enkele reden om in de stress te schieten wanneer Frits het over ons heeft.
Als een vertegenwoordiger van wat voor club dan ook, waar je geen lid van bent en waar je dus eigenlijk niks mee te maken hebt, een mening verkondigt in de media, heb je toch ook niet het gevoel dat hij namens jou spreekt als hij spreekt over ‘ons’. Je bent immers geen lid maar slechts een buitenstaander. Het lijkt er op dat er een aantal lieden met opgekropte frustraties jegens ons rondloopt. Ik kan ze alleen maar zeggen: “laat toch gaan en maak je in ieder geval niet druk over ons”.


John van de Biggelaar
ValkenswaardTerug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united