Onthulling door Maassen en van Aerle


Cabaretier Theo Maassen en oud-PSV’er Berry van Aerle onthulden zaterdag, 25 jaar na 1988, een tijdelijk monument op het Stadhuisplein in Eindhoven. Maassen werd gevraagd om het bushokje van Rietveld voor een jaar invulling te geven. Zaterdag om 17.00 uur werd zijn bijdrage, geïnspireerd op het 100-jarig bestaan van PSV, onthuld.

Het zogenaamde Rietveld bushokje is gelegen aan het Stadhuisplein in Eindhoven en ontworpen in 1962 door Gerrit Rietveld. Het wachthuisje wordt elk jaar aan een bekende Eindhovenaar toegewezen die er vervolgens zijn invulling aan mag geven. Het komende jaar is het dus de beurt van PSV-supporter Theo Maassen.

De opkomst was niet groot. Een vijftigtal aanwezigen, wat pers en een dweilorkest waren naar de onthulling gekomen. Onder hen slechts een handvol PSV-fans. Namens PSV was directeur Tiny Sanders aanwezig en Hanneke Jaanen van de persafdeling. Van PSV Fans United was voorzitter Frits Bovers op de onthulling afgekomen.

Toen de voorzitter van de stichting, die de zuil een jaar lang aan Theo Maassen heeft geschonken, klokslag vijf uur de aanwezigen wilde toespreken begonnen de carillons van het stadhuis te spelen. Toen die ophielden en hij weer wilde beginnen begon de klok vijf keer te slaan. Frits Bovers zei tegen Theo Maassen: ”hier zit jij natuurlijk achter”. Hij kon de opmerking wel waarderen. 

Op de zuil die onthuld werd door Van Aerle en Maassen staan de foto’s van de eerste elf die aantraden in de Europacup 1-finale en een foto van de trainer. Bij veel foto’s heeft Maassen op eigen wijze hen voorzien van een nieuw kapsel en een heuse snor.Onthulling door Maassen en van Aerle Onthulling door Maassen en van Aerle Onthulling door Maassen en van Aerle Onthulling door Maassen en van Aerle
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united