Het geluk van kampioen PSV


Na de op de valreep gewonnen wedstrijd van 9 november tegen Heracles, lees je op diverse sociale media over het geluk van de kampioen. PSV won met 1-2 door een doelpunt in blessuretijd van Rekik. Veel fans spraken dus over het geluk van een kampioen, want als je zulke wedstrijden op die manier wint wordt je kampioen. Toen ik dat las moest ik terugdenken aan een wedstrijd van 14 februari 2010. PSV voerde op dat moment de ranglijst aan en moest toevalligerwijs ook toen afreizen naar Heracles. We wonnen die wedstrijd, door een doelpunt van Toivonen net na rust, met 0-1. Daar PSV vergat door te drukken naar de 0-2 ontstonden er hachelijke situaties voor het doel van PSV. We trokken de 0-1 over de streep en stonden nog drie punten voor op de nummer twee FC Twente. Het geluk van de kampioen, zo dacht ik op dat moment. Aan het eind van dat seizoen stonden we echter toch met lege handen en was FC Twente voor het eerst in haar historie kampioen.

Zondag spelen we de uitwedstrijd in Groningen tegen de plaatselijke FC. Vorig seizoen verloren we onnodig door te slordig met de vele kansen om te gaan. Het werd 1-0 door een doelpunt van Kostic. Die zal PSV geen pijn meer kunnen doen omdat hij tegenwoordig bij het Duitse Stuttgart speelt. PSV zal er toch rekening mee moeten houden dat het geen gemakkelijke middag zal worden. Het aanvangstijdstip van half een slaat natuurlijk al helemaal nergens op. Moet je vanuit het zuiden al op tijd van huis gaan om de wedstrijd bij te wonen. Maar, zoals we allen weten, heeft de KNVB daar schijt aan. PSV kan met de sterkste opstelling tegen FC Groningen spelen, de interland-gangers zijn ongeschonden teruggekomen.

De vermoedelijke opstelling: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems, Wijnaldum, Hendrix, Guardado, Narsingh, De Jong, DepayHet geluk van kampioen PSV Het geluk van kampioen PSV Het geluk van kampioen PSV
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united