Gesprek fan vertegenwoordigers met Cocu, Faber, Van der Weerden en Brands


Na de bijeenkomst van vorige week dinsdag in het Philips Stadion tussen diverse fan groeperingen, waren we nu toe aan de volgende stap. Dat was een gesprek met de technische staf. We wilden weten of de technische staf en directie qua beleid op één lijn zaten.  Daarom wilden we dus eerst met de technische staf praten.
Maandagmiddag na de training stonden trainer-coach Phillip Cocu en zijn assistenten Ernest Faber en Chris van der Weerden ons te woord. Zij wilden met een kleine delegatie spreken dus gingen we met z’n vieren  het gesprek aan.

De technische staf gaf aan dat de PSV-selectie op enkele plaatsen kwalitatief te kort komt en dat versterkingen hard nodig zijn. Tot de winterstop eist Cocu passie en strijd van zijn spelers, maar er gaat nu al wel gekeken worden of versterkingen voor de plaatsten die nodig zijn ook haalbaar zijn. Hierbij heeft de directie alle steun toegezegd die mogelijk zijn binnen een budget. Ook hij en de directie zien, net als wij, niets in paniek aankopen. 

Clubicoon Cocu is natuurlijk niet blij met deze onaangename situatie bij PSV, maar ziet de toekomst zonnig tegemoet. Hij verwacht met de nodige versterkingen meer balans binnen het elftal te krijgen wat zich terug zal betalen op het veld. Het bijltje erbij neergooien is voor hem geen optie, alhoewel hij wel beseft dat een andere trainer waarschijnlijk al ontslagen was.

Over de scouting gaf de technische staf aan dat het tegenwoordig heel moeilijk is om talenten te kopen in landen als bijvoorbeeld Brazilië. Als je Chelsea als voorbeeld neemt, die hebben tegenwoordig een scoutingapparaat met wel 35 medewerkers. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer topclubs met grote scoutingapparaten, wat het voor de kleinere clubs steeds moeilijker maakt. 
Bij PSV is er wekelijks een gesprek tussen de technische staf, directie en de scouts.

Na het gesprek met de technische staf hebben we ook nog een gesprek gehad met directeur Marcel Brands.
We vertelden Brands het hoe en waarom van het “wake up call” spandoek met aan beide zijden een bom met de portretten van Marcel Brands en directeur Tiny Sanders. We vertelden  dat we versterkingen eisen anders kon er na de winterstop weleens een explosieve sfeer ontstaan, het geen we juist willen vermijden. Brands snapte onze frustratie en is zelf ook teleurgesteld met het vertoonde spel van PSV. Hij gaf aan dat PSV serieus aan het kijken is naar versterkingen.

Hij vertelde verder nog dat PSV nooit zomaar een speler koopt. Naast het scouten van een mogelijke aankoop wordt er nog verder gekeken. Hoe gedraagt hij zich op de training, wat voor persoon komt er naar voren in een gesprek. Zijn er andere mensen die de speler bijvoorbeeld  bij een nationaal team hebben meegemaakt?  Er wordt dus niet zomaar iemand gekocht die alleen maar goed lijkt te kunnen voetballen. Hij moet ook nog een binnen het systeem passen.

De fan groeperingen: Supportersvereniging PSV, PSV Ultras, Lighttown Madness, EJK, Vak T, Oostfront, Stadionbar De Aftrap, EFC en PSV Fans United.Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united