Gaat PSV sc Heerenveen de derde uitnederlaag op rij geven?


Zaterdag speelt PSV om 18.45 uur in het Philips Stadion tegen sc Heerenveen. Heerenveen staat op plaats negen met 1 punt minder dan PSV. De Friezen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Dit seizoen verloor sc Heerenveen haar laatste twee uitwedstrijden. In Nijmegen was eind oktober NEC met 2-1 de baas en begin november werd met 2-0 bij FC Utrecht verloren.
Vorig seizoen won PSV, na een 0-1 achterstand, met 5-1. Van de doelpuntenmakers van toen speelt alleen Narsigh. Van de overige doelpuntenmakers is Mertens (2-1) vertrokken en zijn Wijnaldum (3-1)en Matavz (4-1 en 5-1) geblesseerd.
Het seizoen daarvoor won PSV ook met 5-1. De doelpuntenmakers toen waren:  Toivonen (1-0), Mertens (2-1 en 4-1), Engelaar (3-1) en Depay (5-1).
Statistisch gezien heeft PSV de beste papieren. Van de onderlinge wedstrijden in het Philips Stadion won PSV er veertien, werd vier keer verloren en drie keer gelijk gespeeld. In die wedstrijden scoorde PSV vierenvijftig keer en sc Heerenveen slechts twintig maal. Tijdens alle confrontaties werd gescoord. De laatste Friese zege stampt uit 2009. Na een spectaculaire wedstrijd (zie foto's) maakte Heerenveen net voor tijd de 2-3 uit een strafschop. 


Forza PSV!Gaat PSV sc Heerenveen de derde uitnederlaag op rij geven? Gaat PSV sc Heerenveen de derde uitnederlaag op rij geven? Gaat PSV sc Heerenveen de derde uitnederlaag op rij geven?
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united