Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen?


Met Maher op de plaats van Hendrix liet trainer-coach Cocu blijken ook tegen FC Groningen aanvallend te willen voetballen. Met de wetenschap dat de concurrenten Ajax en Feyenoord op de zaterdagavond gewonnen hadden, kon PSV ook niet anders dan voor de overwinning gaan.
FC Groningen begon scherp en kreeg in de eerste minuut al een grote kans. PSV had geluk dat een Groninger de inzet van zijn teamgenoot blokte. Het eerste gevaar van PSV kwam 2 minuten later toen Willems goed opkwam. Zijn voorzet was echter te onzuiver. De afvallende bal werd door Maher over geschoten. In de 9de minuut gaf Willems een betere voorzet, maar de ingegleden bal door Maher werd gestopt door doelman Padt.

Een minuutje later kreeg Hoesen een grote kans, maar de Groninger schoot in het zijnet. Hieraan vooraf ging een miscommunicatie in de PSV-verdediging omdat Bruma de buitenspelval ophief. De volgende kans was voor PSV, Depay kopte in kansrijke positie over het doel. Hierna volgde een knal van Depay die naast ging. Weer wat later kreeg Narsingh een mogelijkheid, maar hij miste nadat de doelman al gepasseerd was. Na weer een prima aanval van PSV hield doelman Padt het doel met zijn voet schoon, na een inzet van Narsingh. Nadat Maher een kans, na een prachtige pass van Guardado, liet liggen, moest Zoet handelend optreden voor PSV. Hij redde bekwaam een inzet van De Leeuw. Voor de pauze kreeg PSV twee grote kansen, maar zowel De Jong als Narsingh konden doelman Padt niet verschalken. Opslag van rust kreeg Groningen nog een kans, maar de vrije trap werd naast gelopen.


De tweede helft begon PSV met een afstandschot van Depay wat door Padt tot hoekschop werd verwerkt. Die leverde niets op. Een ingestuurde vrije trap leverde 10 minuten na de pauze ook niets op, De Jong kopte in vrije positie over. Een minuutje later is dan eindelijk de ban gebroken. De Jong kopt een voorzet van Willems in het doel. Na dit doelpunt ging PSV rustig op zoek naar meer. Na een door Depay zelf opgezette aanval had de nummer 7 van PSV wel wat zelfzuchtiger mogen zijn, maar hij speelde de bal naar Wijnaldum die in de dekking stond. Een paar minuten later viel Guardado geblesseerd uit, het lijkt vrij ernstig. Tien minuten voor tijd bracht Groningen een extra aanvaller erin. Dit leverde na een paar minuten de gelijkmaker op. Invaller Mahi liep Arias wel heel makkelijk voorbij en uit diens voorzet kopte de vrijstaande De Leeuw de 1-1 binnen. Hierna begon PSV weer te voetballen en 3 minuten voor het einde kreeg Depay een grote kans. Zijn inzet werd, nadat de keeper al verslagen was, door Van der Laan voor de lijn weggehaald.

 

Wat we na deze wedstrijd kunnen vaststellen is dat er veel te veel kansen werden gemist en dat PSV na de 0-1 had door moeten drukken in plaats van een tandje lager te gaan spelen. Dus nog genoeg werk aan de winkel voor trainer-coach Cocu en zijn manschappen. Cocu laat de critici geen gelijk krijgen!


Opstellingen
FC Groningen: Padt, Hateboer (Van der Laan/68), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (Arias/81), Antonia, Kieftenbeld (Mahi/68), Hiariej, Chery, Hoesen, De Leeuw


PSV: Zoet, Arias, Bruma, Rekik, Willems (Brenet/80), Wijnaldum, Maher, Guardado (Hendrix/72), Narsingh (Jozefzoon/87), De Jong, DepayGaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen? Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen? Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen? Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen? Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen? Gaan de critici na het onnodige gelijkspel van PSV in Groningen gelijk krijgen?
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united