De column van Harrie van Rooy


Zulthoofd, zultnek, zultharsens en zultkop zijn zomaar enkele scheldwoorden met betrekking tot het lekkernij zult. Boven de rivieren beter bekend als hoofdkaas. Laten we nu dan voor de derde voorronde Champions League geloot hebben tegen SV Zulte Waregem. Dat ze uit België komen kan daarom geen toeval zijn, zullen de fans vinden die graag Belgen moppen vertellen. Deze voor velen onbekende voetbalclub is ontstaan na een fusie in 2001 tussen clubs uit Waregem en Zulte. PSV zal serieus met deze underdog rekening moeten houden. Zij zijn de Belgische competitie inmiddels gestart met een makkelijke uitoverwinning bij Lierse SK. Voor de fans van beide teams in het natuurlijk mooi om voor Europese begrippen zo dicht bij elkaar te wonen. Jammer is wel dat de uitwedstrijd van PSV gespeeld zal worden in Brussel.

De laatste oefenwedstrijd van PSV werd met 0-2 gewonnen bij het Turkse Fenerbahçe. Op zich een knappe prestatie, maar coach Cocu kan niet helemaal blij zijn met het vertoonde spel. Er werden nog te veel kansen verprutst en middenvelder Meireles van Fenerbahçe mocht 3 keer vrij doorlopen. Hierbij had PSV het geluk echter aan haar zijde. Een professionele instelling had Locadia, die ondanks dat zijn vriendin bijna ging bevallen, toch op schitterende wijze de 0-2 binnenschoot. Bij deze wil ik de inmiddels kersverse vader en -moeder van harte feliciteren met de geboorte van hun zoon Yaricio Sean.

Zoals ik al verwachtte kreeg PSV-directeur Marcel Brands alle credit voor het voor veel winst verkopen van enkele spelers. De raad van commissarissen heeft Brands nu een contractverlenging tot 2017 gegeven. Jammer dat geld het sportieve naar de achtergrond duwt. Wij willen verdomme een kampioenschap!

Ji-Sung Park, wie kent hem niet? In januari 2003 gehaald en in juni 2005 verkocht aan Manchester United. Daar was hij alleen in het eerste jaar een vaste basisspeler. Park kreeg begin 2007 een zware knieblessure die hem een half jaar aan de kant hield. Daarna was hij niet meer een vaste basisspeler en in zijn laatste seizoen werd Park zelfs verhuurd aan Queens Park Rangers. Toen men hem haalde leverde dat PSV ook een boel publiciteit op in Zuid Korea, wat weer goed was voor de clubkas. Hebben ze hem daar nu voor teruggehaald of denkt men bij PSV dat hij nog genoeg kwaliteiten heeft. Ervaring heeft Park in ieder geval genoeg, maar of zijn medespelers daar wat aan hebben? In de tijd bij PSV sprak hij geen woord Engels laat staan de Nederlandse taal. Tsja, dan moet hij zijn voeten maar weer laten spreken…De column van Harrie van Rooy
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united