De column van Harrie van Rooy


Als er een prijs had bestaan voor zieltjeswinnaar wist ik wel wie die in 2008 gewonnen zou hebben. Op de avond van Feyenoord-PSV, ergens half januari 2008, was kandidaat-burgemeester Van Gijzel in De Aftrap om zoveel mogelijk stemmers voor zich te winnen. Van Gijzel, zelf PSV-fan, kreeg de PSV’ers op zijn hand wat hem veel extra stemmen opleverden. Nu anno 2013 sluit diezelfde ‘zieltjeswinnaar’ na overleg met politie, maar zonder overleg met de overige convenant-partners, De Aftrap.

De o zo vaak verguisde Marcel Brands kan nu ineens de grote man worden binnen PSV. Als de toptransfer van Kevin Strootman naar AS Roma doorgaat, heeft Brands al heel wat miljoenen voor de club bij elkaar verdiend. Wie heeft hem dat binnen PSV ooit nagedaan? Maar is dat wat de supporters willen? Gedeeltelijk wel natuurlijk, maar zij verwachten onderhand toch wel weer eens het landskampioenschap.  Dus ook een herinvestering in goede spelers. Het is toch vreemd dat als je een verdediger zoekt je er eentje moet huren (Karim Rekik, Man. City). Cocu wilde toch bouwen aan een team, maar met Rekik loop je de kans dat hij volgend seizoen weer door City wordt teruggehaald. Is er dan nergens niets te koop?

En wat dacht je van de geruchten dat Ibrahim Afellay terug zou willen naar PSV. Laat die gast alstublieft weg. Ik ben nog niet vergeten dat hij een paar jaar geleden niet wilde bijtekenen en daardoor tegen een kleine vergoeding in de winterstop onze club verliet. Speelt zoiets nu ook niet met Ola Toivonen? Het zou een heel beetje krom zijn om Afellay, die toen niet bijtekende, terug te halen terwijl Toivonen voor hetzelfde probleem, wat nu speelt, naar Jong PSV wordt verwezen.

De serieuze oefenwedstrijden gaan beginnen. PSV zit momenteel in Duitsland voor wat oefenpotjes. Ik ben blij dat mijn vakantie vanavond begint, want ook het verlies in oefenpotjes wordt op je werk gebruikt om je een beetje te sarren. Niet dat ik dat sarren serieus neem, want die dat doen zijn teletekstfans van andere clubs, maar toch…

PSV zou een dubbeldeal willen sluiten met Sporting Lissabon over Stijn Schaars en Santiago Arias. Het probleem wat het tegenhoudt zou de achterstallige betalingen zijn van de club aan beide heren. Is dat dan geen extra motivatie om bij een club weg te gaan. Arias is voor mij de grote onbekende, maar ik kan wel zeggen dat een mogelijke aankoop van Schaars geen extra seizoenkaarten zal opleveren. Waar zijn de tijden dat er nog een baltovenaar in Brazilië werd gevonden?De column van Harrie van Rooy
Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united