De column van Harrie van RooyNog nagenietend met een broodje zure zult in de hand van de 0-3 winst in Brussel, komen we na de loting van de play-offs voor de Champions League weer terug in de realiteit. AC Milan wordt de tegenstander van PSV. Waar ik toen meteen aan dacht was: “zou Van Bommel nu niet balen dat hij gestopt is”? Voor de loting hoorde je supporters  al praten over de tegenstanders die ze het liefst aan PSV gekoppeld zagen. AC Milan was voor velen een favoriete tegenstander. We denken zelfs kans te maken tegen de miljoenen formatie uit Milaan.
Natuurlijk, AC heeft alleen nog maar vriendschappelijk gespeeld en is ook lang spelers kwijt geweest voor de FIFA Confederations Cup 2013, maar laten we alsjeblieft niet denken dat het appeltje-eitje gaat worden. Dat laatste heeft niks met de columnist en Calimero uit een plaatselijk dagblad te maken, hoor. AC Milan heeft nog steeds een kwalitatief goede selectie met veel internationals. Dat het Philips Stadion vol zal lopen om Mario Balotelli te zien voetballen of weet ik veel wat voor andere fratsen zal gaan uithalen, daar twijfel ik geen moment aan. Zulk soort speler moet je een keer in het echt bezig gezien hebben.
Maar zonder dollen, maakt PSV kans tegen AC? De jonge spelers zullen opkijken tegen de namen die ze kennen van de wedstrijden die ze op tv zien. Nu mogen ze er zelf tegen spelen. Misschien is het daarom maar goed dat PSV eerst thuis speelt. Zitten ze toch in de eigen ambiance en hebben ze een week later in het San Siro, de thuishaven van AC, geen last want dan kennen ze die spelers en hun manieren al. Het aantal kansen wat PSV tegen Zulte kreeg, zal niet gaan gebeuren. Daarom zal men in de afwerking heel wat scherper moeten worden, de kansen zullen spaarzaam zijn.  Ook zal men wat vaker de bal af moeten spelen, dus niet te veel spelers willen passeren. Dit is iets waar de jongere spelers in de voorhoede nog iets te vaak op terugvallen. De PSV-spelers moeten denken wanneer ze het veld oplopen: “zij zijn dan wel AC Milan, maar wij zijn PSV”!


Terug


 
    PROGRAMMA

    -

    01 Jan 1970 1:00
    ,
    mark van bommel psv fans united